13
07 2011
2225

Apare necesitatea includerii în Declarația privind T.V.A. și în Anexa la Declarația privind T.V.A. a mărfurilor primite în baza facturii fiscale, dacă acestea nu sunt folosite pentru desfășurarea activității de întreprinzător?

În conformitate cu Modul de completare a Declarației privind T.V.A., aprobat prin Anexa nr. 2 din Ordinul nr. 128 din 29.06.2006 „Despre aprobarea formularului Declarației privind T.V.A. şi a Modului de completare a Declarației privind T.V.A.”, în boxa 12 a Declarației privind T.V.A. se indică valoarea mărfurilor si serviciilor procurate pe teritoriul Republicii Moldova, folosite pentru desfăşurarea activității de întreprinzător, cu excepția procurărilor efectuate de la persoanele juridice şi fizice rezidente, care se află pe teritoriul Republicii Moldova și nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar.

Astfel, dat fiind faptul că, mărfurile date nu vor fi folosite pentru desfăşurarea activității de întreprinzător, factura fiscală în cauză nu se va include în Declarația privind T.V.A.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Electronic

1299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.