17
11 2011
2607

Apare oare obligaţia de prezentare a facturii fiscale şi care sunt consecinţele privind T.V.A. la prestarea de către un rezident al Republicii Moldova a serviciilor de dare în locaţiune unui nerezident a unui bun imobil cu destinaţie de producţie (nelocativă) situat pe teritoriul republicii, precum şi în cazul în care imobilul este situat în afara teritoriului vamal? Care vor fi consecinţele privind T.V.A. în astfel de cazuri?

În vederea aprecierii obligaţiilor, ce apar la prestarea serviciilor menţionate, urmează de examinat conţinutul a mai multor norme din Codul fiscal.

Astfel, în conformitate cu art. 117 alin. (1) din Codul fiscal, subiectul impozabil, care efectuează o livrare impozabilă pe teritoriul ţării, este obligat să prezinte cumpărătorului factura fiscală pe livrarea în cauză. Prezentarea facturii fiscale se efectuează la momentul apariţiei obligaţiei fiscale, stabilit prin art. 108, cu excepţia cazurilor prevăzute de prezentul cod. Factura fiscală nu se eliberează pentru livrările impozitate conform art. 104 lit. a) din Codul fiscal.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

CLASSIC

1499 lei

PREMIUM

2299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.