03
06 2014
2543

La data de 29 iulie 2013 de către organul cadastral teritorial a fost înregistrat dreptul de proprietate asupra unei construcţii cu destinaţie locativă (bloc locativ), rămasă nefinisată timp de 5 ani de la începerea lucrărilor de construcţie. În luna noiembrie 2013 construcţia respectivă a atins gradul de finisare de 50%, iar, potrivit scrisorii parvenite de la organul cadastral teritorial, aceasta nu a fost evaluată în scopul impozitării.

Totodată, menţionăm că la finisarea lucrărilor de construcţie a blocului locativ vor fi date în exploatare apartamente, în evidenţa contabilă acestea înregistrîndu-se ca marfă destinată vînzării. Avînd în vedere cele expuse, apare construcţia în cauză (blocul locativ) ca obiect al impunerii pentru care urmează să se calculeze impozitul pe bunurile imobiliare?

În conformitate cu prevederile art. 277 alin. (1) al CF, subiecţi ai impunerii cu impozitul pe bunurile imobiliare sunt persoanele juridice şi persoanele fizice rezidenţi şi nerezidenţi ai Republicii Moldova:
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.