02
12 2015
988

O companie din Republica Moldova, specializată în elaborarea programelor informaţionale şi prelucrarea informaţiei, a livrat un program informaţional unei persoane juridice-rezident al Uzbekistanului, fără transmiterea drepturilor de autor asupra acestuia. La momentul primirii plăţii aferente produsului livrat, compania rezidentă a Republicii Moldova a prezentat certificatul de rezidenţă, în vederea aplicării prevederilor Convenţiei de evitare a dublei impuneri.

Însă partenerul din Uzbekistan a calificat plata respectivă drept royalty şi a reţinut impozit pe venit în mărime de 15%, în baza prevederilor convenţiei menţionate. Faptul achitării impozitului reţinut în bugetul Republicii Uzbekistan este confirmat prin documentul eliberat de autoritatea fiscală din Uzbekistan. În situaţia creată, este în drept compania rezidentă a Republicii Moldova să treacă în cont impozitul pe venit achitat în Republica Uzbekistan şi în ce mărime?

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) din CF, dacă un tratat internaţional care reglementează impozitarea sau include norme care reglementează impozitarea, la care Republica Moldova este parte, stipulează alte reguli şi prevederi decît cele prevăzute de legislaţia fiscală, se aplică regulile și prevederile tratatului internaţional.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Premium

1999 lei

Classic

1299 lei

Electronic

1299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.