24
07 2013
3495

Organizaţia necomercială caritabilă, nonguvernamentală, apolitică, nonreligioasă, noncomercială şi nonprofit, îşi desfăşoară activitatea în baza Certificatului de înregistrare a Ministerului Justiţiei, precum şi a Certificatului de utilitate publică. Activitatea de bază a fundaţiei constă în ridicarea nivelului de trai şi de cultură a copiilor din orfelinate, suportul moral, material şi spiritual al copiilor aflaţi în criză, promovarea modului de viaţă sănătos.

Luînd în consideraţie specificul activităţii, organizaţia nu este plătitor al T.V.A. În cazul în care se achiziţionează echipament tehnic, utilaj sau alte mărfuri necesare asigurării funcţionării şi promovării activităţilor stabilite de statut, apare sau nu obligaţia de achitare a T.V.A.?

În conformitate cu art. 103 alin. (92) din Codul fiscal, T.V.A. nu se aplică mărfurilor şi serviciilor importate sau procurate pe teritoriul Republicii Moldova de către organizaţiile necomerciale, care corespund cerinţelor art. 52 din Codul fiscal, în scop de construire a instituţiilor de asistenţă socială, precum şi mărfurilor şi serviciilor importate sau procurate pe teritoriul Republicii Moldova de către aceste organizaţii necomerciale pentru necesităţile instituţiilor menţionate.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.