Новости

Norma didactică poate fi majorată la necesitate

În cazul asigurării insuficiente cu cadre, conducătorii instituțiilor de învățământ pot stabili cadrelor didactice, inclusiv auxiliare și științifico-didactice un volum maxim de lucru de până la două norme didactice.
 
Pe agenda ședinței secretarilor generali este inclus proiectul cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului privind condițiile de salarizare a personalului din instituțiile de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică. Astfel, volumul maxim de lucru al cadrelor didactice, în caz de necesitate, ar putea fi majorat de la 1,5 norme stabilite la momentul actual până la două.

 

Totodată, ținând cont de faptul că procesul educațional este organizat și desfășurat în multe instituții în a doua jumătate a zilei de muncă, se propune ca și conducătorii instituțiilor de învățământ să obțină posibilitatea de a preda ore teoretice în afara orelor de program, precum să desfășoare și activitate de cercetare prin cumul în limita de până la 0,5 normă.

 

În acest context, instituțiile de învățământ urmеаză să opereze modificările în nоrmеlе didасtiсе/tаrifarе în limita alocațiilor арrоbаtе.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Правительство Республики Молдова

1159 просмотры

Дата публикации:

24 Сентябрь /2020 08:00

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

norma didactica | majorare | institutie de invatamint | monitorul.fisc.md

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon