Новости

Veniturile FAOAM au sporit cu 15%

În primele nouă luni ale anului 2021 Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri proprii în sumă de 4,1 mld. lei (fără transferuri de la bugetul de stat), în creştere cu circa 542 mil. lei sau cu 15% faţă de perioada similară a anului 2020.
 
Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu3,9 mld. lei, cu 533 mil. mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Totodată, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depăşit 129 mil., în descreştere cu 3,1 mil. lei comparativ cu primele nouă luni din 2020.

 

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit aproape 64 mil. lei, cu circa 12 mil. mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

 

În acelaşi timp, în primele nouă luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 8,266 mld. lei, dintre care peste 8,2 mld. lei au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi, cu circa 2,5 mld. lei mai mult faţă de perioada similară a anului precedent.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Национальная Компания Медицинского Страхования РМ

824 просмотры

Дата публикации:

07 Октябрь /2021 07:56

Catalogul tematic

Обязательное медицинское страхование | Новости

Ключевые слова

FAOAM | venituri | cheltuieli | CNAM | monitorul.fisc. md

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon