Нерезиденты

icon Entitatea suportă cheltuielile pentru bilete de călătorie și cazare ale nerezidentului. Se consideră acestea venituri obţinute de nerezident pe teritoriul RM?

  La invitaţia entităţii  „X” în Republica Moldova sosește un rezident din Turcia  pentru a presta servicii de consultanță în cadrul acesteia.  În acest sens, entitatea suportă cheltuielile pentru bilete de călătorie, cazare și hrană în folosul acestuia din contul entității. În contextul prevederilor Codului Fiscal şi a Convenţiei privind evitarea dublei impuneri, ce impozite urmează a fi reţinute şi achitate din plățile îndreptate în favoarea persoanei fizice ne...

author icon

Алина Врагалева-Платица

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

icon Эта статья доступна только подписчикам. Для оформления подписки выберите абонемент

Подписан/а
image

Абонемент Premium

2 499 MДЛ

Заказать сейчас
image

Абонемент Electronic

1 599 MДЛ

Заказать сейчас
image

Абонемент Electronic

799 MДЛ

Заказать сейчас

386 просмотры

Дата публикации:

21 Июнь /2024 07:30

Catalogul tematic

Налоговые новости | Налоговые новости | Налогооблажение нерезидентов | Нерезидент

Ключевые слова

entitate | consultatii | servicii de proiectare | regim fiscal

4 комментарии

STEINEL IMMOBILIEN UND MANAGEMENT S.R.L.

24 Июнь /2024 11:37

Buna ziua, Pana in 2022 veniturile pentru transport, cazare au fost considerate ca alte venituri, conform art.71 alin(1) lit.u). Din 2023 acest punct a fost exclus. Am avut si Baza generalizată a practicii fiscale intrebare 29.4.25 care la moment este in arhiva. Reise ca daca intrebarea 29.4.25 este plasata in arhiva si Alte venituri din CF, art.71 alin (1) lit.u nu mai sunt, putem considera ca platile pentru transport, cazare deja nu mai sunt considerate ca venituri impozabile ale nerezidentului. Sau ceva nu intelegem corect? Multumim anticipat si contam pe un raspuns cat mai promt!

Marina Caldare

25 Июнь /2024 14:45

icon

STEINEL IMMOBILIEN UND MANAGEMENT S.R.L.

Stimate utilizator, După cum se menționează în articol: ...în cazul în care plăţile suportate de către un agent economic rezident în favoarea persoanei fizice nerezidente sub formă de plăţi pentru cazare, transport și hrană „sunt asociate activităţilor generatoare de venituri” prevăzute la art.71 alin.(1) din CF, cu excepţia celor de la alin.(1) lit.a) din articolul menţionat, regimul fiscal aplicat acestora va fi cel general stabilit, plătitorul având obligaţia de calculare şi achitare a impozitului pe venit. În acest sens, esențială este activitatea generatoare de venituri. (baza legală scrisoarea MF nr.15/2-14/261 din 4 octombrie 2023). Mulțumim!

STEINEL IMMOBILIEN UND MANAGEMENT S.R.L.

28 Июнь /2024 09:48

icon

Marina Caldare

Buna ziua, Va rog sa-ni spuneti in mod concret, in ce litera de la alineatul (1) al articolului 71 din CF sunt specificate venituri obtinute de nerezident pe teritoriul RM pentru cheltuielile suportate de catre entitatea RM pentru biletul si cazarea acestui nerezident? Multumesc!

Marina Caldare

11 Июль /2024 11:55

icon

STEINEL IMMOBILIEN UND MANAGEMENT S.R.L.

stimate utilizator, vă recomandăm să consultați poziția MF, oferită în scrisoarea MF nr.15/2-14/261 din 4 octombrie 2023 (baza leaglă). Totodată, vă recomandăm să atrageți atenția la sintagma „ACTIVITATEA GENERATOARE DE VENIT”

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon