avatar

Prim-Plan

În acest compartiment se publică interviuri cu directori și top managerii care activează în Republica Moldova ce au contribuit la dezvoltarea şi promovarea mediului de afaceri și a antreprenorialului în general

21
07 2016
2091

Светлана Лазэр: О туризме в национальном стиле

В июне Национальная ассоциация сельского, экологического и культурного туризма (ANTREC) представила на отечественном туристическом рынке маршрут «Древо жизни, или Охота за духовными сокровищами». Это, по сути, первый профессионально организованный тур по объектам культурного наследия республики. Светлана Лазэр – руководитель ANTREC рассказала читателям www.monitorul.fisc.md о проекте, особенностях молдавского рынка внутреннего туризма и о себе.
Detalii
05
02 2015
1259

Ambiguitățile nu fac bine atunci, cînd e vorba de aprecierea integrității unei persoane

Unul din obiectivele de bază a Comisiei rezidă în contribuirea la prevenirea corupției prin verificarea declarațiilor cu privire la venituri și proprietate, precum și a celor de interese personale ale procurorilor, judecătorilor și deputaților, altor persoane cu funcții de demnitate publică, a funcționarilor publici și a unor categorii de conducători din sectorul public.
Detalii
30
05 2013
2708

Sorin Andrei: Regula de bază este prudența

Domnul Sorin Andrei, Preşedinte executiv al BCR Chişinău, vorbind pentru revista „Monitorul fiscal FISC.md”, a povestit mai mult despre piața serviciilor bancare din Moldova.
Totuşi, am aflat şi ceva personal. Că şi-a început cariera la BCR în calitate de ofițer de credite. Că pe parcursul activității a avut posibilitatea de a exercita mai multe funcții, fiind implicat, de asemenea, în activități de marketing, operațiuni de suport.

Detalii
28
05 2013
2306

Titus Sobieţchi: „Direcţii separate organizare şi inspectare în cadrul Inspectoratului fiscal principal de stat au fost create datorită insistenţei mele personale”

Starea fiscală a oricărui stat, în majoritatea cazurilor nu depinde de sărăcia sau bogăţia poporului, ci în totalitate de colectarea impozitelor. Legile sunt bune nu prin numărul lor, ci prin respectarea lor.

Bogdan Petriceicu HâşdeuCu ocazia împlinirii a 22 de ani de la înfiinţarea Serviciului Fiscal al Republicii Moldova, revista Monitorul Fiscal FISC.md lansează o nouă rubrica, în care vor fi publicate articole şi interviuri cu angajaţi marcanţi ai instituţiei, cu persoane care au contribuit la constituirea şi la consolidarea acestuia.
Detalii
27
05 2013
3526

Сергей Гинку: «Светлая сторона ИТ»

В начале 90-х годов прошлого века студент Сергей Гинку и его коллеги по Техническому университету начали заниматься тем, что в Молдове в то время, можно сказать, было в диковинку. Начав с экспериментов с разными программами на вычислительных машинах в университете, они позднее были включены в группу разработчиков популярных программ для персональных компьютеров DOS-навигатор и The BAT и таким образом вошли в число первых молдавских профессиональных программистов, ИТ- администраторов и инженеров, как мы это понимаем сейчас.

Detalii
22
01 2013
8069

Kelly Seibold: "Reforma cadrului de reglementare a comerţului în Moldova poate aduce un plus de creştere economică de 2 miliarde de dolari anual"

Dl Seibold, director al Proiectului BRITE, are peste douăzeci ani de experiență practică și realizări importante în calitate de consultant internațional și director de program în facilitarea comerțului, drept comercial și reforma cadrului de reglementare, dezvoltarea sectorului privat, advocacy și dialogul public-privat. El are o experiență vastă în gestionarea și administrarea proiectelor de dezvoltare multi-disciplinare și multi-statale finanțate de USAID; este un lider de echipă dinamic și mentor. Experiența sa de lucru pe plan internațional include Cisiordania / Gaza, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Republica Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan și Germania.


Detalii