avatar

Editorial

În compartimentul «Editorial» sunt publicate informații pe tematici actuale din domeniul economic și fiscal, proiecte de finanțare, modificări legislative și alte subiecte în ajutorul antreprenorilor

03
10 2013
1053

Unde e locul Moldovei pe harta investitorilor străini

Unde este Moldova pe hartă se pare că ştiu doar investitorii din ţările apropiate — România, Turcia, Italia, Ucraina şi Federaţia Rusă. Dar şi ei încep afaceri la noi în ţară pentru că au legături de rudenie sau prietenie cu cetăţeni moldoveni. Pentru restul lumii încă mai rămânem o ţară în umbră sau cu prea multe probleme.
Detalii
27
09 2013
1550

„Profesia contabilă fără frontiere”

Pe data de 26 septembrie, a avut loc conferința internațională cu genericul „Dezvoltarea durabilă a profesiei în domeniul contabilității şi auditului: aplicarea celor mai bune practici în modernizarea programelor universitare prin intermediul cooperării şi parteneriatului cu ţările-membre ale Uniunii Europene” — eveniment organizat de Centrul Băncii Mondiale pentru Reforma Raportării Financiare (CFRR), în parteneriat cu Facultatea de Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).
Vizualizează 6 fotografii →
26
09 2013
2917

Seminarul Tehnic: Aspecte fiscale şi contabile curente în Moldova

Pe data de 25 septembrie a avut loc Seminarul Tehnic cu genericul „Aspecte fiscale şi contabile curente în Moldova”, organizat de ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) în parteneriat cu ACAP (Asociaţia Contabilior şi Auditorilor Profesionişti), PwC (PricewaterhouseCoopers) Moldova şi Baker Tilly Klitou Moldova.
Vizualizează 7 fotografii →
23
09 2013
1481

„Monitorul fiscal FISC.md” – ghidul contribuabilului din Republica Moldova!

Revista «Monitorul fiscal FISC.md» a fost creată pentru a reflecta poziţia oficială a Serviciului Fiscal de Stat. De la apariţia publicaţiei ne-am propus să oferim cititorilor nu doar materiale oficiale, ci şi comentarii ale experţilor, analize şi statistici fiscale, informaţii despre practicile fiscale ale altor ţări.
Detalii
19
09 2013
1519

Mpay "позволит нам искоренить коррупцию, сэкономить время и стать более эффективными"

17-го сентября в здании библиотеки «А. Донич» города Орхей прошёл запуск правительственной услуги электронных платежей Mpay.
Vizualizează 7 fotografii →
18
09 2013
1602

Utilizînd sistemul Mpay "scăpăm de corupţie, cîștigăm timp și devenim eficienți"

Pe data de 17 septembrie, în incinta Bibliotecii Publice „A. Donici” din oraşul Orhei a avut loc lansarea Serviciului Guvernamental de Plaţi Electronice Mpay. Organizatorii evenimentului planifică şi în continuare prezentarea sistemelor de plăţi electronice în diferite localităţi ale ţării, fapt care ar dezvolta şi ar conecta toate regiunile la asemenea servicii, nu doar capitala.
Vizualizează 7 fotografii →
17
09 2013
712

Агентство туризма намерено ввести налог на продвижение имиджа Республики Молдова

Агентство туризма намерено до конца года добиться изменений в законодательстве для введения налога на продвижение имиджа Республики Молдова. Налог должен быть введен для молдавских туристов, уезжающих на отдых за границу.
Detalii