avatar

Editorial

În compartimentul «Editorial» sunt publicate informații pe tematici actuale din domeniul economic și fiscal, proiecte de finanțare, modificări legislative și alte subiecte în ajutorul antreprenorilor

18
10 2013
1380

A fost lansată platforma de comunicare între Guvern și reprezentanții companiilor germane prezente în Republica Moldova

Vicepremierul Valeriu Lazăr a discutat cu cei mai mari investitori germani în Republica Moldova acțiunile ce pot îmbunătăți mediul de afaceri pe termen scurt,în special prin modificarea politicii bugetar-fiscale și îmbunătățirea administrării fiscale și vamale. Discuția a fost moderată de Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, cu participarea conducerii companiilor Tirex-Petrol, Südzucker, Draexlmaier, Steinel Electronics, MDV, etc.
Detalii
18
10 2013
1560

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene INTRĂ ÎN VIGOARE la 1 noiembrie 2013

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează participanţii la comerţul exterior că, de la 1 noiembrie a.c., pentru statele-membre ale UE întră în vigoare noi reglementări vamale, stipulate în Codul Vamal Modernizat al Uniunii Europene. Astfel, unele modificări vor interveni la toate frontierele externe a UE cu statele vecine.
Detalii
18
10 2013
778

Miniştrii economiei și comerțului din ţările Uniunii Europene discută, în Luxembourg, acordurile de liber schimb cu Moldova, Ucraina şi Georgia

Miniștrii economiei și comerțului din ţările Uniunii Europene se întâlnesc astăzi, în Luxembourg, cu miniştrii de externe din Ucraina, Republica Moldova și Georgia, pentru a discuta viitoarele acorduri de liber schimb, înainte de summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care se va desfăşura la sfârşitul lunii noiembrie.
Detalii
16
10 2013
993

60 de agenți economici moldoveni beneficiază de statut simplificat de vămuire

Săptămâna trecută trei agenţi economici din Republica Moldova au primit statut cu regim simplificat de vămuire. Acest lucru înseamnă ca ei vor beneficia de un pachet de facilităţi corespunzător gradului de credibilitate şi a criteriilor stabilite în Regulamentul privind procedurile simplificate aprobat de către Serviciul Vamal la 10 decembrie 2012.
Detalii
15
10 2013
954

IFPS: Comunicat informativ

Inspectoratul Fiscal de Stat mun. Chişinău, anunţă desfăşurarea licitaţiei publice „cu strigare” pentru următoarele loturi:
Detalii
15
10 2013
960

CNAS: Comunicat de presă

Casa Naţională de Asigurări Sociale reaminteşte tuturor plătitorilor de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat din agricultură, care nu şi-au onorat pe deplin obligaţiile ce ţin de achitarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat calculate pentru anul 2013, despre faptul că 31 octombrie este ultima zi în care aceştia le pot achita fără aplicarea majorărilor de întîrziere.
Detalii
11
10 2013
2900

Standardele de contabilitate în noile rubrici ale revistei „Monitorul fiscal FISC.MD”

La începutul lunii noiembrie „Monitorul fiscal FISC.MD” lansează pe site-ul monitorul.fisc.md două rubrici noi – “SNC noi” şi “SIRF”.

Conform Hotărîrii Guvernului Nr. 1507 din 31.12.2008 cu privire la aprobarea Planului de dezvoltare a contabilităţii şi auditului în sectorul corporativ pe anii 2009-2014, începând cu 1 ianuarie 2014 se prevede introducerea noilor SNC şi a Planului general de conturi contabile, care corespund prevederilor Directivelor UE şi SIRF. Astfel, practicienilor le rămîne tot mai puţin timp pentru asimilarea documentelor, care încă nu sunt publicate oficial.
Detalii