avatar

Editorial

În compartimentul «Editorial» sunt publicate informații pe tematici actuale din domeniul economic și fiscal, proiecte de finanțare, modificări legislative și alte subiecte în ajutorul antreprenorilor

16
10 2014
1317

Informaţie privind beneficiarii de pensii, alocaţii sociale de stat şi indemnizaţii adresate familiilor cu copii, aflaţi la evidenţa Casei Naţionale de Asigurări Sociale la situaţia de 01.10.2014

CNAS prezintă informaţia privind beneficiarii de pensii, alocaţii sociale de stat şi indemnizaţii adresate familiilor cu copii, aflaţi la evidenţa Casei Naţionale de Asigurări Sociale la situaţia de 01.10.2014. Informația este disponibilă în limbile română și rusă.
Detalii
15
10 2014
1144

Германия поможет производителям Молдовы выйти на рынок ЕС

Германия готова оказать помощь производителям Молдовы в процессе их интеграции на рынки Европейского союза, передает NOI.md. По сообщению пресс-службы Минэкономики Молдовы, об этом на встрече в Берлине с вице-премьером, министром экономики Молдовы Андрианом Канду заявил заместитель председателя фракции Социал-демократической партии Германии в бундестаге ФРГ Аксель Шефер, который также является членом парламентской Комиссии по экономическому сотрудничеству.
Detalii
15
10 2014
1006

Interes slab față de pachetele de acțiuni aparținînd statului expuse la licitațiile de la Bursa de Valori

Doar un singur pachet de acțiuni, aparținînd statului, a fost procurat astăzi în prima zi a licitațiilor ”cu strigare”, care se desfășoară între 15-17 octombrie la Bursa de Valori a Moldovei. Este vorba de pachetul de 41,964% de acțiuni în SA Mapamod, specializată în deservirea agrochimică și biologică a agriculturii, situată în raionul Glodeni.
Detalii
15
10 2014
1001

Germania va oferi suport producătorilor din R. Moldova

Vicepremierul Andrian Candu, ministru al Economiei, aflat într-o vizită oficială la Berlin, Germania, a avut ieri o întrevedere cu Axel Schafer, vicepreşedintele fracţiunii SPD a Bundestagului german, care este şi membru al Comisiei parlamentare pentru cooperare economică, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al ME.
Detalii
15
10 2014
1068

Întreprinzători autohtoni din sectorul agroalimentar participă la o misiune economică în Belgia şi Olanda

Un grup de întreprinzători autohtoni din sectorul agroalimentar participă în perioada 13-17 octombrie la o misiune economică în Belgia şi Olanda. Misiunea este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a R. Moldova în cooperare cu Asociaţia Businessului European — EBA, CCI din Antwerpen, Belgia, şi Centrul CBI din Olanda, cu susţinerea financiară a Proiectelor «East Invest» şi «DCFTA. Informarea şi consolidarea capacităţilor agenţilor economici», relatează MOLDPRES.
Detalii
15
10 2014
1230

Инвестиции в Гагаузии выросли на треть

В Гагаузии зарегистрировано увеличение на треть объемов инвестиций, передает NOI.md. Так, согласно материалам Исполкома Гагаузии, в I полугодии 2014 г. объем капитальных вложений в автономии составил 112 млн 560,7 тыс. леев, или на 33,6% больше, чем за аналогичный период 2013 г.

На долю Гагаузии пришлось 1,8% от общей суммы инвестиций, осуществленных в экономику Молдовы за указанный период (более 6,1 млрд леев)
Detalii
15
10 2014
1128

Serviciul Vamal - Sinteza săptămânii

În cadrul activităţilor de control desfăşurate de către colaboratorii Serviciului Vamal în zonele de competenţă, în perioada 06 — 12 octombrie 2014 au fost înregistrate 33 cazuri contravenţionale, în baza cărora au fost aplicate amenzi în sumă de peste 65 mii lei.

Frontiera Republicii Moldova, atât pe sensul de ieșire cît și pe sensul de intrare în țară a fost traversată de peste 43 mii autoturisme, circa 15 mii autocamioane și peste 1700 autocare.
Detalii
15
10 2014
1300

Managementul eficient al datelor geospaţiale: efect sporit cu mai puţine cheltuieli

Utilizarea datelor geospaţiale oferă noi posibilităţi de gestionare a resurselor, infrastructurii, localizării zonelor de calamitate, o integrare mai bună a datelor statistice cu poziţia lor în spaţiu, etc. În timp ce aplicarea experienţei internaţionale în utilizarea datelor geospaţiale va micşora cheltuielile pentru mai multe instituţii implicate, iar diferite ministere nu vor mai trebui să dezvolte aceleaşi baze de date, ce le vor putea lua dintr-o bază de date comună. Anume aceste fapte determină ţara noastră să adere la organizaţii internaţionale care se ocupă de managementul datelor cu poziţie geografică.
Detalii
15
10 2014
924

Primul pas al BCE spre includerea yuanului în rezervele sale. În ce valute investește BNM?

Intenția BCE vine pe fundalul unor încercări ale liderilor băncilor centrale din lume de a facilita intrarea lui renminbi în activele băncilor centrale, după o serie de acorduri swap încheiate pentru accesul la lichiditate de urgență.

Conform ultimilor date, oficialii Fondului Monetar Internațional intenționează și ei să revizuiască către anul 2015 coșul valutar al DST-urilor (Drepturi Speciale de Tragere), în care deocamdată nu intră și yuanul, ci doar dolarul, euro, yenul și lira.
Detalii
14
10 2014
1172

Polonia susţine Republica Moldova în dezvoltarea antreprenoriatului

Un grup de funcţionari publici din Republica Moldova studiază experienţa Poloniei în dezvoltarea strategiilor naţionale şi regionale de inovare, promovarea antreprenoriatului şi crearea de clustere, în cadrul unui training de instruire, ce are loc în zilele de 13-17 octombrie curent, la Varşovia, Polonia, informează MOLDPRES.
Detalii