avatar

Evenimente/Anunturi

Anunțarea evenimentelor ce tin de domeniul economic, fiscal si social

13
01 2021
235

Închiderea anului fiscal 2020

Te invităm la data de 30 ianuarie 2021 la un curs UTIL și PRACTIC, unde vom aborda cele mai importante ASPECTE din legislația CONTABILĂ și FISCALĂ necesare la închiderea anului 2020. 
 
Programul cursului:
1. Amortizarea în scop fiscal: tranziția și modalitatea de calcul;

Detalii
12
01 2021
234

Politici contabile și note explicative la situațiile financiare conform noilor SNC

Politicile Contabile adoptate în cadrul entității reprezintă actul intern ce reglementează modalitatea ținerii evidenței contabile și întocmirii situațiilor financiare în contextul respectării standardelor de contabilitate, iar elaborarea acestui act este o mare provocare.Politicile contabile cât și notele explicative la situațiile financiare reprezintă acte importante de care depinde: calitatea informației economice ale entității și în final veridicitatea deciziilor luate de antreprenori.


Detalii
12
01 2021
163

VEN12: Studii de caz

Modalitatea de completare a declarației cu privire la impozitul pe venit (VEN 12) pentru anul 2020 (în baza studiilor de caz)
 
  • Vreți să vă asigurați că calculul și plata impozitului pe venit din activitatea de antreprenor este corectă și conform legislației în vigoare?
  • Doriți să aflați despre recentele actualizări ale legislației fiscale valabile pentru anul 2020?
  • Aveți statut de întreprinzător individual sau de gospodărie țărănească care trebuie să perfecteze declarația VEN-12 pentru anul 2020 și nu sunteți sigur cum e corect să o perfectați? 

    Detalii
11
01 2021
108

Închiderea anului fiscal 2020. Managementul financiar în cadrul organizațiilor necomerciale

Contabilitatea în organizațiile necomerciale este condiționată de un șir de particularități care rezultă din scopul și specificul activității acestora. Modul de contabilizare a tranzacțiilor în aceste organizații este reglementat de către un act normativ separat. Pentru acest tip de entități sunt prevăzute formulare distincte de situații financiare și rapoarte fiscale, care diferă de formularele similare ale entităților economice.

Detalii
11
01 2021
41

Amortizarea în scopuri fiscale

Modalitatea de calcul a amortizării în scopuri fiscale prin prisma noului regulament privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe intrat în vigoare din 01.01.2020 (în baza a 9 studii de caz).

DE CE AR TRBUI SĂ VII la acest curs?

  • Să cunoști modalitatea de migrare la metoda lineara de calcul al amortizării;
  • Să afli particularitățile de calcul al amortizării conform noii metode;
  • Să înveți cum determini amortizarea activelor luate în leasing, prin subvenționare, cu finanțare din grant;
  • Să ai acces la studii de caz exemplificate și detaliat explicate.

Detalii
12
01 2021
90

Proactive te invită la cel mai intensiv curs de perfecționare în contabilitate!

Cursul este conceput pentru cei care au finalizat deja un curs introductiv în contabilitate și trebuie să-și reîmprospăteze cunoștințele. Se va potrivi celor care doresc să atingă un nivel avansat în domeniul contabilității și să dezvolte o carieră în domeniul contabil-financiar, precum și celor care administrează afaceri. Iar, contabilii profesioniștii se pot familiariza cu modificările recente ale actelor normative aferente domeniului financiar-fiscal.


Detalii
11
01 2021
55

Curs Contabilitatea + 1C pentru începători

Contabilitatea este un domeniu necesar tuturor: fie că ai decis să îți schimbi profesia, ești administrator de companie sau, pur și simplu, îți dorești să antrenezi „mușchii creierului”.

Cunoștințele îți vor fi oportune pentru acționa mai conștient și a lua decizii optime atât în viața personală, cât și la job sau în propria companie.

Îți sugerez să începi acum!

PROACTIVE a adaptat un program complex și practic, bazat pe un studiu de caz, care presupune să deschizi o companie și să ții evidența contabilă a acesteia.


Detalii
13
01 2021
585

Seminar: Recomandări practice privind întocmirea situațiilor financiare și a declarației cu privire la impozitul pe venit pe anul 2020

Centrul de instruire și consultanță în management financiar și contabilitate a SC
“PASILIUB-CONT” SRL invită contabili, manageri financiari, economiști la seminarul tematic: „Recomandări practice privind întocmirea situațiilor financiare și a declarației cu privire la impozitul pe venit pe anul 2020. Aplicarea legislației fiscale și asigurărilor sociale în anul 2021” (2 zile – 20 ore academice).


Detalii