avatar

Evenimente/Anunturi

Anunțarea evenimentelor ce tin de domeniul economic, fiscal si social

11
06 2020
350

Noua versiune a sistemului „e-Factura”, subiect al cursurilor de instruire organizate de CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează contribuabilii persoane juridice despre oportunitatea de a participa la cursurile de instruire on-line privind utilizarea noii versiuni a sistemului informațional automatizat (SIA) „e-Factura” programate pentru a doua jumătate a lunii iunie.

 

În această perioadă, CTIF va organiza cinci cursuri de instruire cu tema nominalizată: în limba rusă – la 16 și 26 iunie și în limba română – la 17, 19 și 30 iunie. Cursurile au o durată de patru ore fiecare și se vor desfășura în intervalul orelor 9.00 și 12.00. Instruirile vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.


Detalii
11
06 2020
133

Calculul, deducerea și achitarea TVA - seminar practic

La seminar afli despre:


 • Legislația și baza documentară de calculare și deducere a sumei TVA;
 • Aplicații practice de calculare, deducere și achitare a sumei TVA;
 • Exemple concrete și tehnici care îți ușurează munca în acest domeniu;
 • Ce rapoarte trebuie să prezinți, unde, când și cum se completează acestea.


  Acest seminar se adresează celor care au cunoștințe în contabilitate și/sau finanțe, cum ar fi: contabili, antreprenori, directori, studenți la economie, liberi profesioniști, etc.


Detalii
10
06 2020
201

Un nou curs de instruire online pentru specialiștii începători în finanțe publice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită specialiștii începători în finanțe publice să se înscrie la un nou curs de instruire la distanță cu genericul „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ” programat pentru perioada 15 – 30 iunie curent.

Cursul are o durată de 12 zile, 40 ore de studii, și se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orelor 13.00 și 16.30. Instruirile sunt contra plată. Ele vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom. 


Detalii
04
06 2020
244

Directorii de școli, invitați la cursuri online de management financiar

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită managerii liceelor și gimnaziilor să participe la unul din cele două cursuri de instruire la distanță cu tema „Managementul financiar pentru directorii de școală” ce vor fi organizate de CTIF în perioadele 10–12 iunie și 29 iunie–1 iulie curent.

Cursurile au o durată de trei zile fiecare, 12 ore de studii și vor fi desfășurate online între orele 9.00 și 13.00.  Instruirile vor fi derulate în regim de videoconferință, pe platforma Zoom.


Detalii
02
06 2020
631

Instruiri online: noua versiune a sistemului „e-Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită contribuabilii persoane juridice să participe la primul ciclu de instruiri online privind utilizarea noii versiuni a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice „e-Factura” lansat în regim de test. Cursurile vor fi organizate în luna iunie curent.

În prima jumătate a lunii instruirile cu tema nominalizată vor avea loc la 4 iunie (în limba rusă) și încă trei cursuri – la 9, 11 și 12 iunie (în limba română). Cursurile au o durată de patru ore fiecare și se vor desfășura pe platforma Zoom, în regim de videoconferință, între orele 9.00 și 13.00.
Detalii
27
05 2020
402

Executarea bugetului – curs de instruire online pentru specialiștii în finanțe publice din APL

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, în comun cu Ministerul Finanțelor, în perioada 2 – 9 iunie 2020, a instruirilor la distanță privind executarea bugetelor componente ale bugetului public național pentru specialiștii în finanțe publice din cadrul autorităților publice locale de nivelul întâi și doi (APL). Instruirile se vor derula, în regim de videoconferință, pe platforma Zoom.

Cursul de instruire cu genericul „Executarea bugetului: cadrul normativ, instrumente practice, inclusiv Sistemul Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice. Specificul pentru autoritățile publice de nivel local” are o durată de șase zile, 18 ore de studii și va fi desfășurat între orele 13.00 și 17.00. Instruirile sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor.
Detalii
27
05 2020
225

Seminar : documentarea regimului de carantină și controlul de stat privind respectarea legislației muncii

În cadrul seminarului vor fi abordate următoarele subiecte:

 • Ultimele modificări ale legislației muncii, normelor de securitate și sănătate în muncă;
 • Documentarea regimului de carantină: staționare tehnică, șomaj tehnic, suspendarea CIM;
 • Tipurile și formele de control la care sunt supuși antreprenorii;
 • Ce documente trebuie să prezinte angajații Inspectoratului de Stat al Muncii (ISM), la inițierea controlului;
 • Ce documente prezintă antreprenorii la efectuarea controlului de către ISM;
 • Sancțiunile pentru nerespectarea legislației muncii.

Detalii