avatar

Management

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni".
În acest compartiment găsiți articole care vă vor ajuta să luați decizii corecte pentru businessul dumneavoastră

09
02 2017
653

Cum îi determini pe angajați să devină campionii brandului?

În urmă cu doi ani, Telekom trecea printr-un rebranding de proporții, care avea să schimbe nu numai imaginea companiei, ci și întreaga piață telecom. Odată cu rebrandingul, provocările nu au existat numai în exterior, ci și în interiorul companiei.
Detalii
03
02 2017
621

Архитекторы смысла

Деидеологизированные организации не в состоянии не только эффективно развиваться, но и долго существовать. Смерть организации идет по цепочке: идеология- психология- социальные отношения- технологический уровень.
Detalii
24
01 2017
972

Теория потерь. Выбор в условиях неопределенности

Самым главным действием любого руководителя является принятие решений. Именно по этой причине он и является руководителем. Но у нас никогда не бывает такой возможности, как принять решение обладая всеми необходимыми нам фактами, обоснованиями и информацией.
Detalii
09
01 2017
693

Lista sfaturilor care ne ajută să respectăm promisiunile

După cum bine se știe, există obiceiul de a ne face o mică listă de obiective pe care să le atingem în anul care urmează: de la slăbit, la călătorii și până la avansarea în carieră. Toate acestea țin, potrivit studiilor, câteva săptămâni, după care reintrăm în rutină.
Detalii
26
12 2016
1222

5 detalii esențiale la care este atent orice angajator când te intervievează

Un manager știe exact de ce are nevoie în compania sa, iar experiența l-a învățat să identifice cu ușurință oamenii potriviți pentru un anumit job.

Selecția candidatului ideal pentru un job nu mai presupune de mult doar un singur interviu și s-a tranformat într-un proces de durată, dar foarte bine structurat pentru a găsi omul potrivit.
Detalii
21
12 2016
1531

5 greșeli flagrante care îi fac pe angajații excepționali să demisioneze, chiar dacă își adoră jobul

Satisfacția față de locul de muncă se traduce prin mult mai mult decât un salariu confortabil și un pachet generos de beneficii.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă chiar și companiile de top este incapacitatea de a reține angajații talentați pe termen lung. Studiile arată că 91% dintre tinerii din generația Millennials (născuți între 1980 — 1997) sunt mai puțini atașați de locul de muncă și își schimbă jobul, în medie, o dată la maximum trei ani.
Detalii