avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

03
10 2013
1123

Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Florești: Eforturi comune la combaterea fenomenului de activitate ilicită

În ziua de 24 septembrie 2013, în sala de şedinţe al Consiliului raional Floreşti a avut loc o întrunire cu primarii din raion, la care Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Floreşti a pus în discuţie executarea planului de venituri la impozitele şi taxele administrate de Serviciile de Colectare a Impozitelor şi Taxelor Locale din cadrul primăriilor.
Detalii
02
10 2013
952

Cursul II de instruire a inspectorilor fiscali cu genericul ”Norme și proceduri de administrare fiscală”

Serviciul Fiscal de Stat pune un accent deosebit pe perfecţionarea competenţelor profesionale ale angajaţilor săi, prin elaborarea unui sistem de instruire continuu în vederea creşterii performanţelor. În acest context, luni, 30 septembrie 2013, IFPS a început cursul II de instruire a inspectorilor Serviciului Fiscal de Stat, cu genericul ”Norme și proceduri de administrare fiscală” destinat funcţionarilor antrenaţi în activităţile de administrare fiscală.
Detalii
02
10 2013
1195

Reforma administrării fiscale este imperativă pentru parcursul european al Republicii Moldova

Lansarea Proiectului de cooperare între Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi Agenţia Fiscală Suedeză privind reforma administrării fiscale este un eveniment inedit şi de o importanţă deosebită în contextul aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova, care, ne exprimăm încrederea, vor fi susţinute de către comunitatea democratică europeană, la apropiatul Summit de la Vilnius, a menţionat Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea Proiectului.
Vizualizează 3 fotografii →
30
09 2013
1859

О моральном стимулировании добросовестных налогоплательщиков

Главная государственная налоговая инспекция, продолжая традицию установления и сохранения доверия в отношениях с налогоплательщиками, для стимулирования налогоплательщиков, уплачивающих налоговые обязательства полностью и в срок, и в соответствии с положениями п. с) ч. (1) ст. 133 Налогового кодекса, разработала и опубликовала Регламент о моральном (нефинансовом) стимулировании добросовестных налогоплательщиков.
Detalii
30
09 2013
864

SFS anunță toate instituițile media

Vă informăm că marţi, 01 octombrie 2013, ora 12.30, va fi lansat un Proiect de cooperare între Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi Agenţia Fiscală Suedeză, finanţat de către Agenţia Suedeză Internaţională pentru Dezvoltare şi Cooperare.
Detalii
30
09 2013
1716

Seminar consultativ pentru investitorii germani cu tema „Modul de restituire a taxei pe valoarea adăugată în Republica Moldova”

Funcţionarii fiscali din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, în colaborare cu Asociația Obștească «Colaborarea Economica Moldo – Germană», au desfășurat un seminar consultativ pentru investitorii germani cu tema „Modul de restituire a taxei pe valoarea adăugată în Republica Moldova”. Structurat pe două module, reprezentanţii IFPS au prezentat în prima etapă modul de restituire a Taxei pe Valoarea Adăugată în Republica Moldova. Prezentarea a fost făcută de către Șeful Direcției generale impozite și taxe IFPS, Eduard Poddubnîi, care, pe finalul prezentării, a informat audienţa și despre noul Sistem automatizat de procesare a cererilor pentru obținerea restituirii de TVA, lansat recent şi care va deveni operaţional pentru agenţii economici începând cu luna octombrie a anului în curs.
Vizualizează 4 fotografii →
28
09 2013
1693

Creşterea încasărilor de venituri la BPN – subiect de interes comun al Misiunii FMI şi a conducerii IFPS

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut o întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Max Alier. Actuala misiune a FMI este una de monitorizare post-program şi se află în vizită în ţara noastră cu scopul de a efectua o analiză a situaţiei din domeniul fiscal.
Detalii
27
09 2013
1633

Serviciul Fiscal de Stat acordă suport producătorilor naţionali de vinuri

Chişinău, 27 septembrie 2013 – Astăzi s-a întrunit în şedinţă Grupul de lucru al IFPS, axat pe conformarea agenților economici în cadrul funcționării posturilor fiscale, în scopul sporirii eficienţei administrării fiscale şi facilitării conformării fiscale, precum și în scopul eficientizării activității SFS, sub aspectul utilizării eficiente a timpului de muncă.
Detalii
27
09 2013
1601

16 contribuabilii din municipiul Bălți şi-au asumat conformarea benevolă a obligaţiilor fiscale

Sub sloganul Serviciului Fiscal de Stat „Funcționarul fiscal — în serviciul contribuabilului”, Inspectoratul Fiscal de Stat pe municipiul Bălți a trecut, de la aplicarea măsurilor de constrângere a firmelor, la o comunicare mai eficientă cu ele. În condițiile de astăzi, obiectivul de bază este să crească gradul de conformare benevolă.
Detalii