avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

23
08 2013
955

100 de zile de activitate cu sloganul „Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului”

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a ţinut astăzi o conferinţă de presă, la care i-a informat pe reprezentanţii instituţiilor media despre activitatea SFS pe parcursul perioadei de 100 de zile de la numirea sa în funcţie.

În cadrul evenimentului, Ion Prisăcaru a menţionat că, potrivit sloganului IFPS — „Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului” -, comunicarea permanentă şi deschisă cu instituţiile media, în calitate de cel mai sigur şi de încredere mijloc de dialog şi informare a societăţii noastre, este un pilon al strategiei de reformare şi modernizare a Serviciului Fiscal de Stat.
Detalii
23
08 2013
1362

Ион Присэкару: ГГНИ предпринимает меры для добровольной оплаты налогов налогоплательщиками

Главная государственная налоговая инспекция (ГГНИ) предпринимает комплекс мер для добровольной оплаты налогов физическими и юридическими лицами. Об этом сообщил в среду на встрече с журналистами «за чашкой кофе» начальник ГГНИ Ион Присэкару.
Detalii
23
08 2013
931

Acțiune soldată cu 12 procese-verbale, întocmite agenţilor economici care nu se conformează benevol

Colaboratorii Inspectoratului Fiscal de Stat pe mun. Chişinău au întreprins, miercuri, 21 august 2013, un şir de controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care desfăşoară activitate de comerţ a mărfurilor din unităţi de transport şi prestează servicii de transport pe str. Calea Basarabiei din municipiul Chişinău.

În rezultatul acţiunilor întreprinse au fost constatate încălcări fiscale privind desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat, respectiv au fost întocmite 12 procese-verbale conform prevederilor art. 263 alin. 1 al Codului contravenţional.
Detalii
23
08 2013
1404

Conformarea benevolă a comercianților de flori

Sub sloganul Serviciului Fiscal de Stat „Funcționarul fiscal — în serviciul contribuabilului”, Inspectoratului Fiscal de Stat pe municipiul Chișinău a trecut, de la aplicarea măsurilor de constrângere a firmelor, la o comunicare mai eficientă cu contribuabilii. În condițiile de astăzi, obiectivul de bază este să crească gradul de conformare benevolă.

În acest context, inspectorii fiscali din municipiul Chișinău au început, din 28 august 2013 și până pe 02 septembrie 2013, acțiuni de monitorizare a activităţilor de comerţ efectuate de persoanele fizice, întreprinderile individuale şi societăţile comerciale care oferă spre vânzare flori, en-gross şi cu amănuntul, în locurile autorizate pentru aceasta din mun. Chişinău. Astfel de acţiuni în sistem integrat pe raza mun. Chişinău va asigura în aceste zile activitatea conformă a subiecţilor impozabili ce activează pe acest segment de piaţă şi documentarea integră în evidenţa contabilă a vânzărilor efectuate în zilele respective.
Detalii
23
08 2013
788

IFPS face un pas în întâmpinarea contribuabililor oneşti

La ordinul Şefului IFPS, Ion Prisăcaru, a fost creat un grup de lucru axat pe conformarea agenților economici în cadrul funcționării posturilor fiscale, în scopul sporirii eficienţei administrării fiscale, pentru facilitatea conformării fiscale, precum și în scopul eficientizării activității SFS, sub aspectul utilizării eficiente a timpului de muncă.

Grupul de lucru are în sarcină analiza informației prezentată de către Inspectoratele Fiscale Teritoriale, adoptând ulterior deciziile corespunzătoare din perspectiva conformării fiscale benevole și a eficienței funcționării posturilor fiscale, cu invitarea administratorilor și contabililor-șefi a întreprinderilor monitorizate.

Urmare a examinării dosarelor a 30 de întreprinderi, la care au fost instalate posturi fiscale, a fost luată decizia neprelungirii activităţii posturilor fiscale la şase întreprinderi, fiind constatată conformarea fiscală a acestora.

via fisc.md

22
08 2013
934

Invitație la conferinţă de presă

Stimaţi colegi,

Vă informăm că Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, dl Ion Prisăcaru, va ţine mîine, 23 august 2013, ora 10.00, o conferinţă de presă prilejuită de trecerea a 100 de zile de la numirea în funcţia de Şef al IFPS.
Detalii
22
08 2013
1383

Reprezentanţii instituţiilor media salută deschiderea spre dialog a IFPS

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut o întrevedere în cadru informal cu reprezentanţii instituţiilor media, în continuarea evenimentelor realizate sub genericul „La o ceaşcă de cafea cu Şeful IFPS”. Participanţii la întrevedere au abordat subiecte de interes reciproc, Şeful IFPS informând asistenţa despre specificul activităţii IFPS, despre reformele şi tendinţele de dezvoltare, despre noile servicii electronice pe care autoritatea fiscală le aduce în suportul contribuabililor, despre eforturile pe care le depune actuala conducere a IFPS pentru a promova transparenţa în activitate şi dialogul cu mass-media, alte iniţiative, cât şi a răspuns la întrebările adresate.
Vizualizează 3 fotografii →
21
08 2013
1345

Comunicat informativ

Inspectoratul Fiscal de Stat pe mun. Chişinău informează că, potrivit legislaţiei în vigoare, organul fiscal, suplimentar la atribuţiile prevăzute de legislaţia fiscală, exercită şi atribuţii de organizare a evidenţei, evaluării şi vânzării bunurilor confiscate, bunurilor fără stăpân, a bunurilor sechestrate perisabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în proprietatea statului cu drept de succesiune şi a comorilor (în continuare – bunuri confiscate).
Detalii
21
08 2013
906

Sub egida Ambasadei Germaniei şi a Ministerul Economiei va fi organizată o platformă de dialog cu investitorii germani în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri din ţară

21.08.2013, Chișinău — Republica Moldova trece printr-o importantă perioadă de integrare europeană, când trebuie să inducă procesului cât mai mult pragmatism, să evidențieze avantajele reale ale modelului european, manifestat inclusiv prin standarde foarte înalte a bunăstării populației.
Detalii
19
08 2013
1015

Reprezentanţii conducerii întreprinderii germano-elveţiene „Steinel” au remarcat schimbările în bine în activitatea Serviciului Fiscal de Stat

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii întreprinderii germano-elveţiene „Steinel”, specializată în producerea de componente şi subansamble electronice.

În cadrul întrevederii, reprezentanţii „Steinel” l-au informat pe Ion Prisăcaru despre specificul activităţii întreprinderii, despre realizările şi impedimentele întâlnite. Lansată în 2007, întreprinderea astăzi are deja circa 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape 10 mln. Euro. Angajaţii „Steinel” Moldova primesc salarii decente, au pachet social, iar, graţie specificului activităţii, beneficiază de masă din partea angajatorului. Oaspeţii l-au mai informat pe Şeful IFPS despre o problemă, datată cu august 2011, când, urmare a unui control fiscal, nu a fost acceptată trecerea la cheltuieli deductibile a sumelor achitate pentru arenda încăperilor, cazul fiind astăzi pe rol în instanţele de judecată.
Detalii