avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

07
04 2020
1232

Subdiviziunile SFS activează cu program restrâns

Serviciul Fiscal de Stat comunică că, ținând cont de prevederile Dispoziției nr.14 a Comisiei Situații Excepționale cu din 6 aprilie 2020, subdiviziunile SFS vor activa în perioada 7-17 aprilie cu un program restrâns. Reducerea programului vine în contextul efortului autorităților naționale de a limita extinderea epidemiei de coronavirus.

În aceste circumstanțe excepționale, deservirea contribuabililor va fi asigurată de câte un angajat în cadrul fiecărei subdiviziuni teritoriale. Mizăm pe conștiința contribuabililor și solicităm respectuos să vă deplasați la subdiviziunea SFS doar în cazuri de necesitate stringentă, solicită autoritatea fiscală.
Detalii
06
04 2020
3147

Calendarul fiscal al contribuabilului pentru luna aprilie 2020

Stimați contribuabili, Serviciul Fiscal de Stat vă propune acest Calendar, reamintind datele prezentării rapoartelor fiscale în luna aprilie 2020.

Vă atenționăm că la 21, 28 și 30 aprilie expiră termenul de prezentare a dărilor de seamă fiscale și termenul de achitare a impozitelor, taxelor și a contribuțiilor de asigurări sociale.
Detalii
01
04 2020
336

9,8 miliarde lei acumulate la bugetul public național în primul trimestru al anului 2020

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la bugetul public național (BPN) în primele trei luni ale anului 2020 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2019, cu 4,8 %, anunță SFS.

Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 9,8 miliarde lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creștere de 448,5 milioane lei.
Detalii
26
03 2020
273

SFS verifică prețurile la produsele social importante

Ca urmare a sesizărilor multiple parvenite din partea societății sub aspectul majorării prețurilor de comercializare a produselor social importante (măști medicinale, mănuși medicinale, dezinfectanți), Serviciul Fiscal de Stat întreprinde acțiuni de verificare a contribuabililor ce practică genul de activitate comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice.

Zilnic, autoritatea fiscală monitorizează activitatea a 812 farmacii, verificând prețurile de livrare a produselor social importante în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare.
Detalii
21
03 2020
927

SFS monitorizează prețurile la produsele social importante

Ca urmare a sesizărilor recepționate de la cetățeni cu privire la majorarea ilegală a prețurilor, Serviciul Fiscal de Stat, care face parte din grupul de lucru responsabil de analiza și monitorizarea prețurilor, comunică că în continuare va asigura monitorizarea corectitudinii formării acestora la produsele social importante.

În acest context, agenții economici sunt atenționați despre obligația respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 774 din 20.06.2016 cu privire la prețurile de comercializare a acestor produse.
Detalii
17
03 2020
3960

Regimul de muncă al SFS în condițiile COVID-19

Stimați contribuabili!

Serviciul Fiscal de Stat informează că toate oficiile teritoriale ale SFS activează în regim normal, dar cu un număr redus de personal.Totodată, în contextul limitării răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), autoritatea fiscală națională a întreprins un set de măsuri de protecție menite să asigure securitatea și sănătatea angajaților, precum și a contribuabililor.

Astfel, fiecare Direcție deservire fiscală a fost asigurată cu produse igienico-sanitare, iar accesul în edificiile SFS este limitat. Astfel, evităm crearea de cozi/aglomerație cu păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m între persoane.
Detalii
11
03 2020
785

SFS a dat start ediției speciale de Paști a concursului „Loteria fiscală”

Serviciul Fiscal de Stat anunță lansarea ediției speciale a concursului „Loteria Fiscală” dedicată sărbătorilor de Paști. Aceasta se va desfășura în perioada 1 martie – 27 aprilie 2020, iar extragerea celor 100 de premii speciale va avea loc la data de 18 mai 2020.

Amintim că, potrivit cadrului de reglementare aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.657 din 17 decembrie 2019, fiecare cetățean care a împlinit vârsta de 18 ani devine automat participant la „Loteria fiscală” dacă deține un card bancar emis de orice bancă licențiată din Republica Moldova și achită orice cumpărătură sau serviciu în valoare mai mare de 30 lei cu cardul. În cadrul concursului trimestrial, vor fi desemnați 175 de câștigători de premii a câte 1000 lei fiecare.
Detalii
06
03 2020
563

25 марта – срок представления деклараций о подоходном налоге для юридических лиц

Напоминаем всем налогоплательщикам, что 25 марта истекает срок представления деклараций по подоходному налогу. Так, эта обязанность лежит на юридических и физических лицах, осуществляющих предпринимательскую деятельность, а также физических лицах, осуществляющих независимую деятельность.

Ранее Государственная налоговая служба сообщила, что юридические и физические лица — предприниматели (резиденты Республики Молдова), а также лица, осуществляющие профессиональную деятельность в сфере юстиции, должны предоставить декларации о подоходном налоге из доходов, полученных из любых источников как в результате деятельности в Молдова, так и полученных за пределами страны.
Detalii
05
03 2020
1257

SFS desfășoară instruiri cu contribuabilii din toată țara

Serviciul Fiscal de Stat desfășoară frecvent seminare de instruire cu contribuabili de pe întreg teritoriul țării. Acestea sunt organizate conform unui program al seminarelor aprobat pe intern și transmis tuturor subdiviziunilor din teritoriu.

Astfel, în perioada 4-18 martie, angajații fiscali din toată țara se vor întruni cu contribuabilii pentru a discuta despre:
modificările operate la capitolul impozitului pe venit în anul 2020. Aspectele principale privind declararea impozitului pe venit pentru anul 2019;
– modificările operate la capitolul impozitelor indirecte în anul 2020. Taxarea inversă;
– Reglementări din domeniul utilizării echipamentelor de casă și control.

Detalii
04
03 2020
433

SFS îndeamnă agenții economici să respecte prevederile legislației în vigoare

Odată cu apropierea sărbătorilor, crește solicitarea pe diverse segmente ale economiei naționale. Serviciul Fiscal de Stat continuă să-și concentreze eforturile în vederea conformării benevole a contribuabililor. Astfel, cu regularitate, pe diverse domenii de activitate economică care reprezintă risc de neconformare la declararea deplină a obligațiunilor fiscale, autoritatea fiscală desfășoară acțiuni de conformare.

În acest context, SFS vine cu un apel către toți agenții economici să respecte prevederile legislației fiscale, să activeze legal și să utilizeze echipamentul de casă și control.

Ca de obicei, SFS va efectua vizite fiscale axate pe educarea și conformarea contribuabililor.
Detalii