avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

25
09 2017
1418

Noua generaţie a fiscaliştilor

Douăzeci de funcționari publici,nou-angajați în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, vor beneficia de cursuri de inițiere în domeniul fiscalității. Debutanții au primit urări de bun augur de la directorul SFS, Serghei Pușcuța , care a deschis orele de instruire cu un discurs de felicitare și susținere a tinerei generații fiscaliste.
Detalii
18
09 2017
199

Secretariatul Forumului Global în vizită la SFS: Transparența și Schimbul de Informații în Scopuri Fiscale

În perioada 11-14 septembrie Serviciul Fiscal de Stat a găzduit reprezentanții Secretariatului Forumului Global privind Transparența și Schimbul de Informații în scopuri fiscale.

Scopul vizitei înalților delegați ai instituției – Donal Godfrey, șef adjunct al Secretariatului Forumului Global al OCDE (Forumul Global privind Transparența și Schimbul de Informații în scopuri fiscale) și Anzhela Cedelle, analist în politica fiscală, a fost prezentarea generală și importanța activității Forumului Global.
Detalii
11
09 2017
498

SFS verifică conformarea restaurantelor şi sălilor de ceremonii

Serviciul Fiscal de Stat a demarat acțiuni de monitorizare și control a agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, ramură care prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

Scopul acțiunilor de specialitate este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preântâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici menționați.
Detalii
06
09 2017
260

(video) Conformează-te benevol!

Serviciul Fiscal de Stat a demarat campania de informare a cetăţenilor privind necesitatea conformării benevole în cazul obţinerii venitului impozabil din transmiterea în chirie a bunurilor imobiliare.

Spotul este pentru contribuabilii vizaţi.
Detalii
06
09 2017
261

Serviciul Fiscal de Stat, susținut de Fondul Monetar Internațional

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește în perioada 5-18 septembrie curent misiunea de asistență tehnică a Fondului Monetar Internațional, în persoana dnei Mary Aiston. Misiunea este organizată în contextul realizării Proiectului de administrare a veniturilor, finanțat de Regatul Țărilor de Jos.
Detalii
05
09 2017
1480

SFS atenţionează: veniturile din chiria bunurilor imobiliare urmează a fi impozitate

Serviciul Fiscal de Stat vine cu un apel către cetățenii persoane fizice, care dau în chirie bunuri imobile, să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Suma impozitului pe venit din chiria bunurilor imobiliare se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.
Detalii
04
09 2017
183

Veniturile BPN s-au majorat cu 3, 27 mld. în 8 luni

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în cele opt luni ale anului 2017 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2016, cu 18,6 %.
Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 20,8 mld. lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat un spor de 3,2 mld. lei. Comparativ cu sarcina stabilită (19,5 mld. lei) se atestă o depășire cu 1,3 mld. lei sau cu 6,8%.
Detalii
24
08 2017
386

(video) SFS continuă verificările

Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat abateri majore la un agent economic specializat în alimentația publică. Pe lângă abateri legate de disciplina utilizării mașinii de casă și control, din cei 62 de angajați circa 40 primesc salariul „în plic”.

Angajații Serviciului Fiscal de Stat au efectuat în perioada 18-20 august curent 21 de controale inopinate, concomitent la cele 21 de subdiviziuni ale contribuabilului menționat anterior.
Detalii
22
08 2017
981

Serviciul Fiscal de Stat a menţionat cei mai onești contribuabili

Evenimentul a avut loc astăzi, 22 august, în sala de ședințe a Serviciului Fiscal de Stat, unde au fost invitați reprezentanți ai agenților economici contribuabili mari.

Serviciul Fiscal de Stat a menționat 25 de agenți economici pentru aportul lor în promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale pentru anul 2017.
Detalii