avatar

Monitorul SFS

Constituie un compartiment în care sunt publicate toate noutățile ce țin de activitatea Serviciului Fiscal de Stat

08
10 2013
892

Expira cel de-al doilea termen de achitare a impozitelor pe bunurile imobiliare şi funciar

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat reaminteşte tuturor contribuabililor — subiecți ai impunerii cu impozitele funciar şi pe bunurile imobiliare, care nu şi-au onorat pe deplin obligaţiile ce ţin de achitarea acestor impozite, despre faptul că 15 octombrie este ultima zi în care aceştia pot achita cea de-a doua parte din suma impozitului calculat pentru anul 2013 fără aplicarea penalităţilor.
Detalii
07
10 2013
774

Experţii Băncii Mondiale realizează un studiu de evaluare a Serviciului Fiscal de Stat

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut astăzi o întrevedere cu o echipă de experţi ai Băncii Mondiale, delegaţi în Republica Moldova pentru a realiza o evaluare a Serviciului Fiscal de Stat.
Vizualizează 3 fotografii →
07
10 2013
1114

Cooperarea şi schimbul de experienţă şi informaţii între serviciile fiscale naţionale reprezintă un aport esenţial la combaterea infracţiunilor economice şi la perfecţionarea administrării fiscale

Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat Ion Prisăcaru a participat, la Minsk, Republica Belarus, la ședința anuală a Consiliului Coordonator al Conducătorilor Serviciilor Fiscale a Statelor CSI. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Impozitelor si Taxelor al Republicii Belarus. Pe ordinea de zi a reuniunii au figurat 16 chestiuni, respectiv: perspectivele de cooperare a statelor-membre ale CSI în domeniul economico-fiscal şi sarcinile aferente acestora, puse în seama Consiliului Coordonator al Conducătorilor Serviciilor Fiscale ai Statelor Membre ale CSI; realizarea deciziilor luate la şedinţa a XIX-a a Consiliului Coordonator al Conducătorilor Serviciilor Fiscale ai Statelor Membre ale CSI şi a Planului de lucru al Consiliului pe anul 2012.
Vizualizează 3 fotografii →
07
10 2013
655

Funcţionarii fiscali din cadrul IFPS în dialog cu studenţii de la ASEM

În incinta Academiei de Studii Economice a Moldovei a avut loc o întrevedere a studenţilor, din ultimul an de studii ai facultăţii „Finanţe”, cu Dna Veronica Vragaleva, şef Direcţie în cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. La eveniment au participat studenţii care şi-au ales domeniul fiscal în calitate de temă de cercetare pentru teza de licenţă şi/sau cei care intenţionează să realizeze practica de licenţă în cadrul Serviciului Fiscal de Stat.
Detalii
04
10 2013
921

În atenţia contribuabililor – subiecţi ai impunerii cu impozitul pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar!

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat reaminteşte contribuabililor că data de 15 octombrie 2013 este ultima zi, prevăzută de legislaţia în vigoare, în care contribuabilii pot achita cea de-a doua parte a impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar, aferente perioadei fiscale a anului 2013, fără aplicarea penalităţilor.
Detalii
04
10 2013
693

Colaboratorii Î.S. „Fiscservinform” au desfăşurat seminare pentru contribuabilii din oraşele Cahul, Orhei și Făleşti privind utilizarea serviciului electronic „Comanda on-line”, prezentarea extinderii revistei „Monitorul fiscal „FISC.md” în format electronic şi unele aspecte privind abonarea la revista pentru anul 2014.

În baza planului de promovarea a produselor şi serviciilor întreprinderii pentru anul 2013, a fost luată decizia de a organiza în perioada septembrie-noiembrie un şir de seminare informative cu genericul: „Extinderea revistei „Monitorul fiscal FISC.md” în format electronic şi „Comanda on-line a formularelor tipizate”.
Vizualizează 3 fotografii →
03
10 2013
691

Șeful IFPS, Ion PRISĂCARU, participă la cea de-a XX-a Ședință a Consiliului Coordonator al Conducătorilor Serviciilor Fiscale a Statelor CSI

Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat se află la Minsk, Republica Belarus, unde urmează să participe la ședința anuală a Consiliului Coordonator al Conducătorilor Serviciilor Fiscale a Statelor CSI. Evenimentul este organizat de către Ministerul Impozitelor si Taxelor al Republicii Belarus.
Detalii
03
10 2013
712

Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Florești: Eforturi comune la combaterea fenomenului de activitate ilicită

În ziua de 24 septembrie 2013, în sala de şedinţe al Consiliului raional Floreşti a avut loc o întrunire cu primarii din raion, la care Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Floreşti a pus în discuţie executarea planului de venituri la impozitele şi taxele administrate de Serviciile de Colectare a Impozitelor şi Taxelor Locale din cadrul primăriilor.
Detalii
02
10 2013
786

Cursul II de instruire a inspectorilor fiscali cu genericul ”Norme și proceduri de administrare fiscală”

Serviciul Fiscal de Stat pune un accent deosebit pe perfecţionarea competenţelor profesionale ale angajaţilor săi, prin elaborarea unui sistem de instruire continuu în vederea creşterii performanţelor. În acest context, luni, 30 septembrie 2013, IFPS a început cursul II de instruire a inspectorilor Serviciului Fiscal de Stat, cu genericul ”Norme și proceduri de administrare fiscală” destinat funcţionarilor antrenaţi în activităţile de administrare fiscală.
Detalii
02
10 2013
964

Reforma administrării fiscale este imperativă pentru parcursul european al Republicii Moldova

Lansarea Proiectului de cooperare între Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi Agenţia Fiscală Suedeză privind reforma administrării fiscale este un eveniment inedit şi de o importanţă deosebită în contextul aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova, care, ne exprimăm încrederea, vor fi susţinute de către comunitatea democratică europeană, la apropiatul Summit de la Vilnius, a menţionat Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea Proiectului.
Vizualizează 3 fotografii →