Panorama

Ponta: Guvernul acordă Moldovei 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie

Guvernul Roman va acorda aproape 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie din Republica Moldova, în baza unui parteneriat între cele două ministere de resort, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a discutat, miercuri, în acest sens cu prim-ministrul moldovean. Anunţul a fost făcut la ceremonia de premiere a elevilor şi profesorilor pregătitori pentru rezultatele obţinute în acest an la olimpiadele internaţionale.
"Vreau să profit de prezenţa dumneavoastră aici să dau un alt mesaj public pe care eu îl consider extrem de important: ştiu foarte bine - trăiesc, ca şi dumneavoastră, în România, am fost la şcoală în România, am copii la şcoli din România – că sunt foarte multe de făcut pentru ca sistemul de educaţie din România să se dezvolte în continuare. Asta nu mă face, însă, să uit că existe zone în care copiii români - şi mă refer la Republica Moldova, în special – au chiar mai mare nevoie de sprijin decât au copiii din România. Astăzi, am discutat şi cu primul-ministru al Republicii Moldova, domnul Leancă, şi, din economiile şi din munca noastră din acest an, aproximativ 80 de milioane lei noi, aproape 20 de milioane de euro, vor fi cheltuiţi de către Guvernul României pentru dezvoltarea sistemului de educaţie din Republica Moldova, printr-un parteneriat între cele două ministere", a spus Ponta.
El a cerut tuturor celor care muncesc în şcolile româneşti să fie "solidari", arătând că este un gest de solidaritate care va conta la fel de mult ca orice altă investiţie în oraşele sau şcolile româneşti.

via www.mediafax.ro

1479 vizualizări

Data publicării:

19 Decembrie /2013 12:22

Etichete:

Victor Ponta | România

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon