17
11 2015
2625

La calcularea impozitului pe venit pentru angajații agenților economici ai căror activitate de bază este realizarea de programe, în conformitate cu prevederile art. 24 alin. (21) din Legea pentru punerea în aplicare a titlurilor I și II ale Codului fiscal, de către entitate au fost luate în calcul deducerile ce țin de contribuții de asigurări sociale și prime de asigurări obligatorii de asistență medicală, astfel a fost diminuată suma impozitului pe venit.

În legătură cu acestea, la prezentarea „Notei de informare privind salariul și alte plăți efectuate de către patron în folosul angajaților, precum și plățile achitate rezidenților din alte surse de venit decît salariul și impozitul pe venit reținut din aceste plăți” (Forma IALS 14) corectate, entitatea urmează de a reflecta plățile obligatorie în darea de seamă?

În conformitate cu prevederile art. 24 alin. (21) din Legea pentru punerea în aplicare a titlurilor I și II ale Codului fiscal nr. 1164-XIII din 24.04.1997, se consideră venit impozabil venitul lunar a cărui mărime nu depăşeşte 2 salarii medii lunare pe economie prognozate pe anul respectiv
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

CLASSIC

1499 lei

PREMIUM

2299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.