21
07 2014
1423

A fost inaugurată Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România

O nouă Cameră Bilaterală de Comerţ şi Industrie (CBCI) Republica Moldova – România a fost deschisă la Chişinău. Scopul principal al noii asociaţii constă în asigurarea unui mediu de afaceri stabil, coerent, transparent şi favorabil dezvoltării durabile a economiei, inclusiv prin promovarea unor iniţiative legislative, scrie Realitatea.md. Preşedinte CBCI, Constantin Vieru, a declarat că deschiderea acestei instituţii va da un impuls nou pentru o colaborare economică mult mai energică între Moldova şi România.
Cifra de afaceri între ţările noastre pentru anul 2014 este de 1 mlrd de dolari SUA. Ne bucurăm că putem veni în sprijinul businessului de pe cele două maluri ale Prutului, oferind un cadru de comunicare şi dezvoltare pentru companiile din ambele state, a subliniat sursa citată.
La rândul său, Florin-Nicolae Jianu, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism din România, a declarat că a fost împuternicit de Prim-ministrul României Victor Ponta să aducă un mesaj de susţinere a Republicii Moldova în acest moment istoric atît de important. Actualmente există 4500 de firme cu capital moldo-român, 2500 de companii româneşti activează în Moldova şi 1500 de companii moldoveneşti îşi desfăşoară activitatea în România.

via www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.