09
06 2015
1051

SFS pregătește un amplu program de promovare a instituției cu ocazia aniversării a 25-a de la creare

Un program divers și interesant de manifestări se află în curs de pregătire în cadrul Serviciului Fiscal de Stat(SFS) cu ocazia aniversării a 25-a de la formarea instituției, care va fi marcată pe 1 iulie curent.

Potrivit șefului IFPS Ion Prisăcaru, ideea este de a promova instituția, rolul acesteia în colectarea veniturilor la buget, care să permită guvernului implementarea politicilor de dezvoltare social-economică a RM.

Presupunem să desfășurăm activitățile de promovare a Serviciului Fiscal de Stat pe parcurs de 5 zile, cu începere de la 28 iunie, să implicăm în acestea contribuabilii, atât agenții economici, cât și persoanele fizice, cetățenii. Vor fi organizate concursuri interactive privind cunoașterea unor aspecte ce țin de plata impozitelor, posibilitățile de care dispun contribuabilii pentru a-și onora obligațiunile fiscale. Vor fi prezentate serviciile, inclusiv electronice, pe care le oferim contribuabililor, modalitățile de informare existente și pe care intenționăm să le propunem în viitorul apropiat — a specificat Prisăcaru.

Astfel, printre evenimentele programate se înscrie lansare unei cărți privind istoria Serviciului Fiscal de stat, întâlniri cu persoanele ce au activat în primii ani de existență a fiscului, organizarea concursului la aer liber ”Impozitele cu ochii copiilor”. Sunt preconizate târguri de ale locurilor de muncă cu participarea studenților, care ar putea să vină să activeze în subdiviziunile SFS, unde există în prezent cu mult peste 100 locuri vacante. Manifestările se vor desfășura în toate raionale republicii.

Ședința festivă dedicată aniversării a 25-a de la fondarea SFS este preconizată pentru 1 iulie, ora 15.00. Iar pentru 2 iulie a fost anunțată Ziua ușilor deschise. Contribuabilii sunt invitați la o discuție sinceră cu angajații fiscului la Chișinău, cât și în raioane, unde activează inspectorate fiscale teritoriale.

Programul urmează să mai fie perfecționat, în ultima săptămână a lunii curente vom reveni cu precizările de rigoare și, bineînțeles, vom reitera invitația noastră adresată contribuabililor de a fi alături de noi la aceste manifestări — a mai adăugat Prisăcaru

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.