News
Finanțare și mentorat pentru întreprinderile sociale
Componența Finanțare prevede oferirea finanțării pentru întreprinderile nou-înregistrate, în valoare maximă de până la 200 mii lei, acordată în 2 tranșe și finanțare nerambursabilă pentru persoanele juridice care dețin statut de întreprinderi sociale/ întreprinderi sociale de inserție la momentul aplicării la Program, valoarea maximă constituind 500 mii lei și va fi acordată în trei tranșe. Conform proiectului, finanțarea nerambursabilă nu se va acorda solicitantului, dacă acesta: Pentru a fi acceptat spre finanțare, planul de afaceri trebuie să nu fie implementat integral înainte de aplicarea la Program, să urmărească înființarea sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale/de inserție, valoarea finanțării nerambursabile să se încadrează în plafonul maxim aprobat pentru tipul de finanțare solicitat și să fie asigurată o cofinanțare de minim 10% din valoarea proiectului investițional propus, cu excepția TVA. Încă o condiție este ca întreprinderea să nu fi beneficiat anterior de ajutoare de stat pentru realizarea obiectivelor specifice similare sau procurarea de aceleași articole de investiții, propuse în cadrul planului de afaceri. Prioritate în cadrul Programului se va acorda afacerilor care: În același timp, cheltuielile eligibile în cadrul Programului se referă la investițiile materiale (utilaje și instalații de lucru; echipamente; instrumente de lucru; tehnică de calcul; materiale de construcție necesare dotării și amenajării spațiului de producere) la investiții nemateriale (obținerea standardelor; certificatelor de calitate, aplicații software) și la servicii de dezvoltare a afacerii (consultanță în domeniu de activitate desfășurat; formare profesională; marketing și publicitate). Programul se va desfășura pentru o perioadă de pilotare de 36 luni, iar costul implementării Programului se estimează la 36 mil. lei. Finanțarea activităților prevăzute conform Programului de finanțare și mentorat pentru întreprinderile sociale se va efectua din contul și în limitele alocațiilor prevăzute în bugetul de stat, inclusiv din contul asistenței financiare externe. Conform datelor, în Uniunea Europeană funcționează peste 2,8 mil. de întreprinderi în economia socială, reprezentând 10% din afacerile din UE, iar mai mult de 13,6 mil. de oameni lucrează pentru acestea, adică 6,3% din numărul total de angajați.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
The account successfully was created. To confirm the registration, type the confirmation link wich was sent to your e-mail indicated in registration form, valid for up to 30 days.
Adress to us a question
You want to obtain an answer or you will can to suggest as an article necessary for your work process? Sign in on the page, send your question or suggest and obtain the answer from the experts in the shortest time, at your e-mail or published in the compartment „Questions and answers”.
E-mail *
Submit the services by phone
Include correct the dates who are requested and in short time you will be contacted by an operator
First name *
Last name *
E-mail *
Phone *
Feedback
To monitor the status of sent Feedback, initial we recommend to you to do sign in on the page. So, the answer at PP „Monitorul Fiscal FISC.md” at feedback will be save and will be displayed in your personal profile. If the feedback is sent an you aren't authentificated on the page, the message will be sent tot your e-mail.
E-mail *
Dear user
For further improvements, please write a feedback about the quality and availability of the services provided from the site and user interface.
839 views
The date of publishing:
15 March /2022 07:58
Catalogul tematic
Noutăți
Tags:
intreprindere sociala | finantare | mentorat | proiect hotarire guvern
0 comments
Only users registered and autorized they have the right to post comments.