Diverses
15 sfaturi pentru o cariera de succes
Vrei sa ai o cariera de succes, una pe masura aspiratilor tale? Cu totii ne dorim sa promovam si sa urcam cat mai mult in ierarhie, sa castigam mai bine si sa ne bucuram de relatii excelente cu colegii si cu sefii. Dorinta e fireasca, normala si ne anima pe toti.
Marea problema este cum sa facem, ce strategii si ce modalitati concrete de actiune sa utilizam pentru ca visul sa se transforme in realitate. Fara indoiala ca numarul regulilor de urmat este mare si ati citit deja cateva articole despre cum sa ai o cariera de succes.
Noi am facut o sinteza cu cele mai bune 15 sfaturi pentru o cariera de succes. Citeste in continuare ce trebuie sa faci:
1. Profesionalismul autentic, stapanirea domeniului in care lucrezi. Este conditia primordiala si de neanlocuit. Poti avea cele mai bune intentii, comportament ireprosabil, loialitate si dauire, acestea nu sunt de ajuns daca nu sunteti competent.
2. Munca tenace, eforturi sustinute, perseverenta si implicare. Cine mizeaza pe relatii, noroc sau imprejurari favorabile isi face iluzii.
3. Pastrarea sanatatii, ingrijirea corpului, asigurarea unei stari functionale optime a organismului. Fara realizarea unui echilibru intre sistemul psihic si cel fizic, fara sa ai o sanatate buna care sa permita angajarea in eforturi prelungite, nu se poate obtine randamentul scontat la locul de munca.
4. Afirmarea loialitatii fata de companie. A fi loial inseamna a-ti face datoria corect, a urmari indeplinirea obiectivelor comune, a tine la prestigiul acesteia, a-ti manifesta mandria ca lucrezi acolo.
5. Manifestarea spiritului de echipa. Astazi mai mult ca oricand se dovedeste ca nu actiunea solitara si individualismul contribuie la succes, ci actiunea gandita si infaptuita in comun, coeziunea si intrajutorarea este cheia reusitei. Citeste mai multe despre munca in echipa.
6. Respectul colegilor si al sefilor. Este bine sa fii receptiv la indemnurile si cerintele lor, sa raspunzi cu promptitudine solicitarilor, sa dai dovada de tact si diplomatie in conduita.
7. Simtul masurii si rabdare in ceea ce priveste promovarile, avansarile sau marirea de salariu.
8. Asumarea responsabilitatii personale. Recunoasterea onesta, prompta si publica a unor greseli este expresia maturitatii, a respectului pentru adevar si pentru ceilalti.
9. Pastrarea optimismului, a entuziasmului si placerii de a muncii impreuna cu ceilalti, comunicarea eficienta cu ceilati, sociabilitate, deschidere si transparenta in raporturile cu cei din jur.
10. Evitarea barfei, a calomiei si denigrarii altora, a invidiei sau ranchiunei. Cei cu asemenea „inclinatii” tensioneaza climatul, creeaza nemultumiri si conflicte, nu sunt apti sa conduca pe altii.
11. Pretuirea oamenilor, a valorii fiecaruia, manifestarea increderii in capacitatile lor, in bunele lor intentii, in ideile si solutiile lor. Multi dintre cei care au ratat cariere ce se anticipau a fi promitatoare au capotat nu datorita incompetentei tehnice sau organizatorice, ci lipsei abilitatii lor de a armoniza personalitati diferite, a lipsei de tact sau priceperii de a evita conflictele.
12. Inteligenta si preocuparea de a invata din greseli, de a dezvalui cauzele reale ale unor esecuri si a le evita pe viitor. Inevitabil vor aparea caderi, esecuri, sincope in fata carora nu trebuie reactionat emotional, cu acuze, suparari, masuri disciplinare, in gasirea cu orice pret a unui tap ispasitor.
13. Solutionarea cu tact si obiectivitate a oricaror conflicte si neintelegeri. La serviciu, si nu numai aici, frictiunile, sicanele, vendetele, invidiile, ironiile si remarcile usturatoare, afecteaza grav relatiile interumane, armonia grupului, munca in echipa si randamentul muncii.
14. Utilizarea unui limbaj civilizat, politicos in totalitatea relatiilor interumane. Vulgaritatea limbajului, cuvintele si expresiile dure, jignitoare si cu atat mai mult injuraturile, glumele proaste, nu fac decat sa creeze animozitati si conflicte, resentimente si adversitati.
15. Disciplina si autodisciplina. Sunt doi factori ce se interconditioneaza si contribuie la realizarea proiectelor stabilite.
Fara indoiala ca numarul regulilor de urmat este mult mai mare, dar daca ar fi sa le rezumam in cuvinte scurte, ele vizeaza cu necesitate profesionalism, sanatate, moralitate, motivare si tenacitate.
via www.gandeste-pozitiv.ro
3039 views
The date of publishing:
09 December /2014 09:53
Catalogul tematic
Noutăți
Tags:
Afacere | strategie | investiţii | muncă
0 comments
Only users registered and autorized they have the right to post comments.