Diverses
Managerul nesuferit: 34 tipologii descrise de angajați (continuare)
Continuăm publicarea celor 34 de tipologii ale managerului nesuferit, descrise de angajați. Acestea au fost propuse de vizitatorii siteului www.traininguri.ro, unde a fost lansat un concurs în acest sens.
11. Managerul obsedat de monitorizare
Managerul nesuferit este managerul care le știe pe toate și vrea să știe tot ce se întâmplă în mintea și în calculatorul tău, cel care te pune să îți cronometrezi activitățile – fiecare 2 minute pe care le-ai petrecut cautând un folder, cele 30 de secunde în care ai vorbit cu cine știe ce client la telefon.
Managerul care, pe lângă faptul că te pune să cronometrezi, are reminder pentru fiecare activitate și deadline al tău și te verifică la fiecare pas, care nu îți acordă încredere deloc și care, orice idee ai avea, el găsește ceva mai bun care-ți numără minutele pe care le petreci la țigară, ca la sfârșit de lună să te anunțe că nu mai ai voie să ieși la țigară decât în pauza de masă și dimineața dacă ajungi mai repede la lucru; managerul pentru care cele menționate mai sus nu sunt suficiente și mai ține și ședințe săptămânale cu tine ca să fie sigur că îi spui tot ce faci în fiecare zi și vrea să îi spui de fiecare dată cum ai putea face să îți îmbunătățești modul și timpul de lucru!
12. Managerul de cartier
Manager nesuferit/ă: încăperea se află într-o clădire veche, nerenovată, cu geamuri sparte, rame de lemn, teracotă în loc de calorifer, o cafetieră ruginită și nespălată de săptămâni, podea care scârțâie și două scaune de lemn, cu spătarele decojite în fața a două birouri cu sertarele pline de hărți învechite. În a doua încăpere răsare, pe un covor persan, biroul managerului: birou recondiționat, încăpător, dar plin de hârtii. În fața biroului se află un scaun de piele, pe mărimea burții de bere a managerului. În fiecare dimineață managerul este ultimul/ultima care ajunge la serviciu. Bună dimineața înseamnă – ”Fa, da ce drac cafa e rece?” (cu un ton foarte ridicat). În urma lui/a ei se simte un miros puternic de mahmureală și corpul transpiră aburi de alcool. Nu știe nici măcar după un an de lucru, exact cum se numesc cei doi angajati cu care imparte incaperea. Azi propune o direcție, maine schimba totul cu 180 de grade. Are de gand sa o inlocuiasa pe contabila cu care a lucrat in ultimii 5 ani cu noul/noua amant/amanta. Citeste Libertatea si o considera pe Oana Zavoran – un exemplu viu. Are datorii la banca si sper sa isi recupereze din datorii, jucand noapate de noapte la casinoul din cartier. Stie ca numai el/ea este in stare sa conduca afacerea si reuseste sa culeaga din ochii angajatilor frica si o constinta cum ca „eu sunt un simplu angajat/a NU AM DREPTUL SA GANDESC”.
13. Managerul din epoca de piatră
Managerul nesuferit este o persoană care nu are niciun respect pentru tine ca angajat. Managerul nesuferit te trimite, pe langă problemele firmei, să îi rezolvi și problemele personale, de tipul: să îi plătești facturile de utilități sau să îi cumperi mâncare. Îți dă întotdeauna sarcini în plus, dar te uită la măririle de salariu. Nu îți oferă traininguri sau șanse să îți dezvolți abilitățile și să progresezi.
Managerul nesuferit îți este inferior din multe puncte de vedere și îi este teamă de tine pentru că ești mai tânăr și ai putea să îl pui într-o lumină proastă. De aceea nu îți dă sarcini care să te pună în valoare. Nu știe limbi străine foarte bine, dar se chinuiește să o ascundă. Nivelul său de studii este de multe ori inferior nivelului tău de studii.
Îi place să îți spună poveștile lui, să îl asculți, dar nu îl interesează de ale tale. Pare amabil, cu un zâmbet prefăcut și de treabă, dar de fapt e doar fără coloană vertebrală.
Managerul nesuferit are forme diverse și multiple, se află în toate mediile de lucru, îl întâlnim la tot pasul, poate fi femeie sau bărbat, tânăr sau bătrân, amabil în aparență sau mereu pus pe critici.
Concluzia este aceeași: tu ești doar un angajat de care se poate lipsi dacă ceva nu îți convine din comportamentul lui. Nu are motive să se chinuiască să te respecte sau să te motiveze.
14. Managerul „Dezbină și stăpânește”
Pe parcursul anilor am avut tot felul de șefi. O singură persoană a reușit performanța ”de a-mi ajunge nesuferită”. Acționa pe principiul ”dezbină și condu”.
Își dorea un colectiv care s-o ridice în slăvi pentru calitățile sale, în permanență. Își dorea ca fiecare să-și îndeplinească sarcinile, ca niște roboți, dar la un înalt nivel calitativ. Și fără interacțiuni între ”executanți”. Iar la acordarea de sancțiuni, acționa drastic.
De la început te aborda astfel încât să ajungă să te cunoască foarte bine. Apoi începea cu bârfele, pe la spate. A procedat la fel cu toți angajații.
15. Managerul ”în familie”
Managerul nesuferit este cel care are ca angajat unul dintre copii. Mai rău este când respectivul copil nu prea are habar despre ce se întâmplă într-un business, nu se implică etc. și atunci, inevitabil, managerul te compară cu el: ”fiul meu/fiica mea, nu pentru că e al/a meu/mea, dar are niște calități, a crescut într-un anumit mediu, are diplomă de la ”nu știu ce școală” și de fapt acest tip de manager se cam minte singur, ar vrea să spună: ”mi-aș dori ca și el/ea să fie ca tine”.
16. Managerul ”nimic nu este bine”
Managerul nesuferit este cel care nu știe să comunice cu angajații, îi critică mereu, indiferent de cât de mult se străduiesc să demonstreze că sunt niște angajați conștiincioși care dau tot ce au mai bun la locul de muncă.
Este cel alături de care nu poți lucra cu tot sufletul din cauză că te crispează toate criticile lui zilnice, în final căutând altă companie care te respectă și unde să poți lucra dezvoltându-ți abilitățile .
Este acela care nu respectă pe nimeni, un om fără sentimente.
17. Managerul arogant
Pentru a te califica în categoria managerilor nesuferiți trebuie să îndeplinești cumulativ următoarele condiții:
aroganță;
să te comporți ca un ”știe tot”;
ori de câte ori un angajat vine cu o idee, spune-i că e cretin;
arată că nu-ți pasă de oameni ori de câte ori discuți cu ei.
18. Managerul stresant
Cel mai nesuferit manager e un stresant care nu te lasă să respiri nici 2 secunde, așteaptă întotdeauna totul de la tine, mai ales să știi totul, fără ca el să-ți furnizeze vreo informație, iar de cele mai multe ori să fie incapabil să rezolve o problemă fără ajutorul tău. Pe lângă faptul că, fizic, ar arăta groaznic, culmea culmilor ar fi să aibă o gândire la fel!
19. Managerul haotic
MANAGER NESUFERIT = unul care face pe deșteptul, care își dă importanță, care te pune să faci diverse activități fără să-ți dea detalii, adică nu-i pasă că nu știi ce ai de făcut, el vrea să faci, îți oferă informații insuficiente sau deloc.
Este unul care țipă atunci când lucrurile îi scapă de sub control, pentru că nu știe să se manifeste altfel – rage ca un măgar. Îți scoate ochii când nu a ieșit o activitate bine și nu te apreciază când faci un lucru bine.
El nu stă la discuții cu noi, aștia subordonați, pentru că ce știe el că e bine, e bine, restul nu contează. Nu spune ce a mai făcut legat de proiect, pur și simplu afli din întâmplare că s-a mai petrecut ceva. Sau te apuci să faci o situație, crezând că ai toate informațiile și afli că s-au schimbat datele și că ai muncit degeaba.
Și e un manager haotic. Se apucă de 10 lucruri și le lasă neterminate de îți vine să-l strângi de gât când știi că ai termene de predare sau ai activități care trebuie făcute după o anumită procedură.
Iți zici în minte ”Doamne, să nu ajung niciodată ca ăsta, că ma arunc la Olt” sau mă omoară subordonații
20. Managerul anti-apreciere
Portretul la minut al managerului nesuferit este acel manager care niciodată nu apreciază meritele angajaților. Niciodată nu le spune măcar un ”bravo”. Cred că acest lucru face dintr-un manager cel mai nesuferit manager. Eu personal, din această cauză, am ales să-mi schimb jobul. Iar acum nu mai am de-a face cu un manager nesuferit!
21. Managerul urlător
Managerul nesuferit este un tip care spune că le știe pe toate, te expediază din biroul lui lung, cu 2 degete, fără să-ți zică nimic, iese din turnul lui cu fața tristă de parcă l-a sunat oribila și draga lui soție pentru a-i spune și a-i da sfaturi despre firma la care el e stăpân, spunându-i: ”Dragă, nu te enerva cu sclavii aia, că tot sclavi rămân”. Nesuferitul urlă la angajați pretinzând în alte cercuri că el e o persoană educată și școlită mai mult și mai bine decât gunoaiele pe care ”incompetentul” de la HR le-a adunat în firma sa, spunând ”eu ce mă fac cu atâția…”. Fără el, toată firma se duce de râpă, el are numai greutăți, pe când tu, ca sclav, nu ai. Ce paradox, își spune el: eu sunt geniul, aici nu am egal, nu am cu cine lucra…of! ….of!…of! Salariul? Dar ce a făcut ca să-l primească? Nu-i prea mult? De unde să-i mai dau? Să muncească, nu să stea, să stea peste program dacă vrea, eu așa am făcut și uite unde am ajuns.
22. Managerul care se minte singur
Managerul nesuferit este:
cel dominat de ipocrizie;
cel ce nu oferă suport angajaților pentru dezvoltarea profesională, dar pretinde că o face;
cel care își asumă rezultatele angajaților săi, deși nu a făcut nimic pentru a contribui la atingerea lor;
cel care crede că automotivarea este singura care ține angajatul la locul de muncă;
cel inconstant în comunicare;
cel care se implică intruziv în viața personală a angajaților săi, cu pretextul de a-i cunoaște mai bine;
cel care nu își asumă responsabilitatea pentru ceea ce trebuie făcut, dar o cascadează subordonaților;
cel care citește astfel de rânduri și nu se recunoaște, dar blamează persoanele care se comportă așa în organizație.
via | www.traininguri.ro
2076 views
The date of publishing:
28 September /2019 10:06
Catalogul tematic
Noutăți
Tags:
management | angajati | activitate
0 comments
Only users registered and autorized they have the right to post comments.