News

Particularitățile întocmirii Planului de remediere în procedura contravențională

Aplicarea Planului de remediere în procedura contravențională reprezintă un beneficiu pentru persoana vizată, întrucât în acest caz acesteia nu i se va aplica o sancțiune contravențională, dar i se va acorda un termen pentru remedierea încălcării.

 

Pentru a acorda subiecților interesați mai multă claritate la subiectul dat, în ediția din aprilie a „monitorului fiscal FISC.md” este publicat articolulPlanul de remediere în procedura contravențională”, elaborat de către Valeria Sorocean, în care autorul atrage atenția că acest plan reprezintă o anexă la procesul-verbal cu privire la contravenție, în care agentul constatator stabilește, cu titlu de recomandare, măsuri de remediere și termenul realizării acestora în vederea conformării contravenientului cu cerințele legislației.

 

Totodată, deținătorii unui abonament al publicației noastre vor putea afla că termenul pentru care poate fi stabilită remedierea este o perioadă între 30 și 90 de zile lucrătoare de la data comunicării procesului-verbal cu privire la contravenție. În decursul acestui termen, contravenientul are posibilitatea remedierii încălcărilor constatate și conformării cu cerințele legislației.

 

În cazul căror tipuri de contravenții poate fi întocmit un Plan de remediere, găsiți în nr 3 (94) al „monitorului fiscal FISC.md”.

 

Articolul este disponibil aici

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

141 views

The date of publishing:

08 April /2025 07:55

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Tags:

contraventie | plan de remediere

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon