Întrebări și răspunsuri

28.19.14 Care este regimul privind TVA, aplicabil comisionului reținut de nerezident pentru prestarea serviciului de acordare a accesului prin intermediul platformei on-line de comandă a serviciilor de arendă, locațiune, rezervare, bronare a bunurilor imobiliare și mobile?

La determinarea regimului fiscal privind TVA în cazul prestării serviciilor de către/către un rezident/nerezident al Republicii Moldova este necesar de a stabili locul livrării serviciilor.
   Conform art. 93 pct. 15) din Codul fiscal, locul livrării serviciilor se determină conform regulilor stabilite în art.111 al CF – „Locul livrării serviciilor”.

  Potrivit prevederilor art. 111 alin. (1) lit. e) din Codul fiscal locul prestării serviciilor în tehnologia informaţiei, informatice, acordate prin intermediul echipamentelor de comunicaţii electronice este sediul, iar în cazul în care acesta lipsește – domiciliul sau reședința beneficiarului acestor servicii.
Prin urmare, serviciile prestate de către nerezident, de acordare a accesului prin intermediul platformei on-line de comandă a serviciilor de arendă, locațiune, rezervare, bronare a bunurilor imobiliare și mobile, se califică drept import de servicii.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

965 vizualizări

Data publicării:

24 Decembrie /2021 07:50

Domeniu:

T.V.A. | Legislație fiscală

Etichete:

TVA | Bunuri imobile | rezident | nerezident | locul livrarii serviciilor

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon