05
08
2014

1304

Cerințele de export a fructelor și legumelor către România și alte state din UE începând cu 1 august 2014
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță producătorii și exportatorii, despre cerințele de export a fructelor și legumelor către România și alte statele din UE.
Pentru exportul fructelor și legumelor sunt necesare următoarele acte:
Certificatul de inofensivitate - (eliberat de către Direcțiile Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor din cadrul ANSA);
Buletine de analiză - obținute la laborator;
Certificat fitosanitar - (eliberat conform Legii nr. 228 din 23.09.2010 cu privire la protecţia plantelor şi la carantina fitosanitară);
Documentele comerciale.
Încercările de laborator necesare pentru eliberarea certificatelor fitosanitare și de inofensivitate pot fi efectuate în următoarele laboratoare (lista laboratoarelor)
ATENȚIE: Exporturile de fructele și legumele în UE se vor efectua doar prin posturile:
- Postul de control sanitar – veterinar și fitosanitar Giurgiulești, Cahul;
- Postul de control sanitar – veterinar și fitosanitar Leușeni, Hîncești;
- Postul de control sanitar – veterinar și fitosanitar Sculeni, Ungheni.