News

Analiza modificărilor aferente delegării personalului

 

Începutul anului 2024 a fost marcat de mult așteptatele modificări în Regulamentul cu privire la delegarea salariaților entităților din RM, aprobat prin HG nr. 10/2012. Actualizarea prevederilor a fost justificată prin corelarea bunelor practici internaționale aplicate în procesul de delegare. Cu toate că noile reglementări sunt în vigoare din 1 ianuarie anul curent, reprezentanții mai multor entități solicită o informare suplimentară cu privire la noile prevederi normative.

 

Pentru a oferi deținătorilor unui abonament al „monitorului fiscal FISC.md” mai multe detalii la acest capitol, în ediția din iunie a revistei este publicat articolul „Delegarea personalului entității. Modificări importante”, elaborat de Rodica Cușmăunsă, în care autorul trece în revistă principalele modificări și completări la Regulament, operate prin HG nr. 1058/2023, aplicabile începând cu 1 ianuarie 2024.

 

Astfel, atrage atenția autorul, în tot conținutul Regulamentului cuvântul „salariat” a fost substituit cu „personal”, iar cuvintele „documente primare” – cu „documente confirmative”. Totodată, Regulamentul a fost completat cu noi noțiuni, cum ar fi: cheltuieli de transport, documente confirmative și personal. În același context, noțiunile deplasare în interes de serviciu, diurnă, documente de călătorie și plafon de cazare au fost modificate semnificativ.

 

Mai multe detalii ce țin de modificarea și completarea Regulamentului cu privire la delegarea salariaților entităților din RM, găsiți în nr. 4 (88) a revistei „monitorul fiscal FISC.md”.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

464 views

The date of publishing:

06 June /2024 09:55

Catalogul tematic

Noutăți fiscale | Legislație fiscală

Tags:

modificarea legislatiei | entitate | salariat | delegare

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon