News

Cursul EUREM – Manager Energetic European 2023 s-a finalizat cu succes. 12 noi manageri energetici certificați de CCI a RM

La data de 28 iulie 2023, la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a finalizat cu succes cea de-a 13-a ediție a cursului EUREM – Manager Energetic European, care a format încă 12 noi manageri energetici europeni de la instituții și întreprinderi de pe întreg teritoriul țării.

 

EUREM este un program de instruire standardizat în domeniul eficienței energetice și parte componentă a rețelei de succes pentru Managerii Energetici Europeni, elaborat împreună cu CCI Potsdam (Germania), care se desfășoară cu regularitate în 30 de țări, printre care: Austria, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria, Estonia, etc., iar din anul 2011 și în Republica Moldova, organizat anual de de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

 

„CCI deține expertiză certificată internațional și personal calificat pentru formarea și instruirea Managerilor Energetici sub egida EUREM, conform standardelor europene în domeniu. Din 2011, CCI a RM a format 153 de manageri energeticicapabili să elaboreze și să gestioneze proiecte de eficiență energetică, finanțate din surse europene. Ne bucură să vedem angajamentul și pasiunea specialiștilor din țara noastră pentru domeniul energetic și pentru dezvoltarea sustenabilă. Suntem convinși că absolvenții cursului vor continua să contribuie semnificativ la desvoltarea acestui domeniu îm țara noastră”, a menționat Sergiu Harea, președinte CCI a RM.

 

Ținând cont de lipsa sau insuficiența personalului calificat în domeniul eficienței energetice din administrația publică locală, cât și în cadrul companiilor, pentru a minimiza riscul implementării ineficiente a fondurilor de finanțare, CCI consideră necesară instruirea corespunzătoare a specialiștilor în domeniul eficienței energetice în cadrul fiecărei instituții fie publică sau privată.

Astfel, CCI îndeamnă persoanele din domeniu să se înscrie la Cursul EUREM- https://training.chamber.md/eurem-manager-energetic-european/

De asemenea, CCI invită antreprenorii autohtoni și la alte cursuri de dezvoltare, precum:

·       Programul de sporire a calificării managerilor Moldova-Austria;

·       Programul Moldo-German de sporire a calificării managerilor;

·       Program de instruire ”Academia Exportatorilor”;

·       Academia Start-UP; etc

care se desfășoare cu regularitate și la care puteți să vă înregistrați, accesând site-ul www.chamber.md sau direct pe site-ul Centrului de Formare Antreprenorială al CCI, pe adresa www. training.chamber.md.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei

591 views

The date of publishing:

31 July /2023 16:18

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

domeniul energetic

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon