News

1 iulie – 30 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat

Serviciul Fiscal de Stat reprezintă unul din pilonii de bază a statului ce tinde să asigure sustenabilitatea economico-financiară a țării, fiind o autoritate publica cu o echipă de profesioniști care asigură realizarea obiectivelor aliniate motto-ului ,,Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului”.
 
Astăzi, 1 iulie 2020, Serviciului Fiscal de Stat marchează sărbătoarea profesională – Ziua funcţionarului fiscal, precum și aniversarea de 30 de ani de la fondarea autorităţii fiscale naţionale – un jalon important în evoluția unei administrații publice.
 

Acum 30 de  ani, prin Hotărârea Consiliului de Miniștri a Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești a fost dispusă crearea Inspectoratului Fiscal de Stat ca subdiviziune a Ministerului Finanțelor și, din data de 1 iulie 1990, autoritatea fiscală și-a început activitatea.

 

A urmat o evoluție ascendentă de dezvoltare în condițiile independenței proprii, s-au produs schimbări semnificative, au fost realizate cele mai ambițioase strategii de dezvoltare, au fost realizate reforme pe dimensiunea administrativă și economică, au fost extins spectrul de servicii fiscale electronice și multe altele.

 

Un moment crucial în dezvoltarea autorității a fost acceptarea schimbării vectorului de la o instituţie percepută ca una de control într-o instituţie orientată spre deservire și partener al contribuabilului.

 

În cei 30 de ani de activitate, Serviciul Fiscal de Stat a demonstrat realizări notabile în domeniul administrării fiscale care depind în mare măsură de profesionalismul, competența, spiritul inovațional și reformator pe care l-au demonstrat angajații instituției în relația cu contribuabilii. Toate acestea au contribuit la conformare,  educarea unei generații de contribuabili onești, asigurarea încasărilor la buget, fiind realizate sarcini de maximă importanță pentru crearea unui echilibru între interesele statului și societății.

 

 

Echipa Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.md” vine cu sincere felicitări cu ocazia aniversării și Zilei profesionale a funcţionarului fiscal, exprimând recunoștința profundă pentru deschidere, sinceritate și răspunsul prompt la provocările cotidiene. Vă urăm aprecierea la justa valoare a eforturilor depuse pentru asigurarea bunăstării țării, contribuabili tot mai onești și, odată cu creșterea veniturilor acestora, majorarea continuă a veniturilor statului.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1403 views

The date of publishing:

01 July /2020 09:04

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

SFS | funcţionari fiscali | felicitare

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon