News

ANOFM: piața muncii pentru persoanele cu necesități speciale

În primele șase luni ale anului curent au fost angajate în câmpul muncii 80 de persoane cu dizabilități din cele 1034, care erau înregistrate cu statut de șomer și se aflau în căutarea unui loc de muncă, comunică Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Totodată, în scopul creșterii șanselor de ocupare a persoanelor cu dizabilități, au absolvit cursuri de formare profesională 12 persoane, de servicii de ghidare în carieră au beneficiat 115 șomeri din categoria respectivă, iar de servicii de intermediere a muncii - 142.

 

În același timp, au beneficiat de ajutor de șomaj 143 de șomeri din rândul persoanelor cu dizabilități.

 

ANOFM mai informează că, în urma implementării măsurii de subvenționare a angajatorilor  pentru angajarea șomerilor care necesită suport suplimentar pe piața muncii, au fost subvenționate 11 locuri de muncă la care au fost angajate persoane cu necesități speciale. De asemenea, au fost au fost subvenționate 2 locuri de muncă care au fost create/adaptate pentru acestea.

 

Reamintim că, persoanele cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă, la cerere, pot fi înregistrate cu statut de șomer și pot beneficia de toate serviciile de ocupare a forței de muncă, care includ măsuri de promovare, programe de facilitare a ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)

969 views

The date of publishing:

18 September /2020 08:00

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

ANOFM | persoane cu dizabilitati | ocuparea forţei de muncă | monitorul.fisc.md

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon