News

Ministerul Finanțelor: bugetul public este bugetul tău

Ministerul Finanțelor a lansat astăzi, 23 martie 2021, Campania națională de educare financiară cu genericul „Bugetul public este bugetul tău”, realizată în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week 2021).După cum a anunțat secretarul general al Ministerului Finanțelor, Iuri Pașinschi, implicarea ministerului se va realiza prin acțiuni dedicate educației financiare pentru tinerii din întreaga țară, scopul primar al activităților fiind popularizarea informației ce ține de finanțe publice într-o manieră simplă și accesibilă tinerilor.Astfel, în perioada 23-27 martie curent, Ministerul Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Centrul de Tehnologii în Finanțe în colaborare cu A.O FINEDU vor organiza o serie de acțiuni pentru tinerii din Republica Moldova, iar cunoștințele dobândite în cadrul acestor activități le vor ajuta ulterior să ia decizii financiare corecte.

Orice societate are nevoie de educație financiară, care nu presupune doar o informare despre instrumentele financiare pe care le utilizăm, ci se referă la capacitate de a înțelege cum funcționează banii publici sau privați și cum sunt gestionați aceștia pentru a duce la creșterea nivelului de viață a societății. Cu cât educația financiară începe de la o vârstă mai fragedă, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile pe termen lung. Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă ce înseamnă bugetul, cum se constituie acesta și cum este repartizat, a menționat Iuri Pașinschi.


Startul acțiunilor realizate de Ministerul Finanțelor va fi dat astăzi, la ora 15.00, prin lansarea Clubului Finanțelor Publice. Primul subiect ce urmează a fi discutat pe această platformă este Declarația pe venit: ghid practic pentru studenți și va fi prezentat de Corina Pavlișciuc, șef adjunct a Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor, Serviciul Fiscal de Stat. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Academia de Studii Economice.Totodată, mâine, 24 martie, la ora 15.00, tinerii interesați sunt invitați la webinarul cu genericul „Află cum se acumulează și se distribuie finanțele publice”.Activitățile vor fi desfășurate online, participarea la acestea fiind gratuită, iar conectarea va fi posibilă prin accesarea unui link. Agenda ce conține toate evenimentele desfășurate în perioada 23-27 martie, precum și linkurile de acces, poate fi vizualizată aici

Ministerul Finanțelor pentru prima data se alătură evenimentului Global Money Week, în cadrul căruia participă publicul din aproape 175 de țări. Global Money Week este o mișcare globală de creștere a nivelului de educare financiară în rândul tinerilor.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

911 views

The date of publishing:

23 March /2021 11:57

Tags:

educatie financiara | Ministeru finantelor | tineri | bani publici

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon