News

Starea de urgență în sănătate publică, anulată din 16 aprilie

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis anularea stării de urgență în sănătate publică începând cu 16 aprilie curent, după aproape doi ani de la declararea acesteia, în legătură cu situația epidemiologică privind infecția cu COVID-19.
 
Decizia adoptată vineri, 15 aprilie, în cadrul ședinței, a fost luată în contextul în care în ultimele două luni se atestă o scădere a incidenței cazurilor noi de COVID-19, de la 754 la 34 de cazuri la 100 mii populație. De asemenea, în majoritatea localităților din țară se atestă cod verde.

 

Astfel, odată cu anularea stării de urgență, toate restricțiile de ordin epidemiologic sunt eliminate. Începând cu 16 aprilie, purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie, dar se recomandă utilizarea acestora în continuare, în spațiile închise și transportul public.  

 

La fel, este important să fie respectate regulile de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie, dar și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.

 

COVID-19 nu a dispărut, iar pentru a fi protejați de formele grave provocate de virus cetățenii sunt îndemnați să se vaccineze. 


via | gov.md

870 views

The date of publishing:

15 April /2022 13:40

Domeniu:

Noutăți

Tags:

stare de urgenta | anulare | hotărâre | CNESP

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon