News

Veniturile şi cheltuielile FAOAM în primele șapte luni

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că a acumulat, în primele şapte luni ale anului 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de 3,2 mld. lei. Acumulările respective au fost în creştere cu peste 406 mil. lei sau cu 14,3% faţă de perioada similară a anului 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depăşit 3 mld. lei, cu peste 403 mil. mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit aproape 123 de mil.lei, în descreştere cu 3,6 mil. comparativ cu primele şapte luni din 2020.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au atins cifra de 48 de mil. lei, cu peste 6 mil. mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, în primele şapte luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 6, 467 mld. lei, dintre care aproape 6, 420 mld.lei au fost transferate prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în şapte luni ale anului curent este cu cca 2,1 mld. lei mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.


via | www.cnam.md

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM

922 views

The date of publishing:

04 August /2021 11:43

Catalogul tematic

Asigurare obligatorie de asistenţă medicală | Noutăți

Tags:

asigurare medicala

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon