News

Ghișeu unic pentru serviciile în domeniul muncii și protecției sociale

Casa Națională de Asiguări Sociale (CNAS) anunță că nu mai este nevoie ca solicitanții să facă drumuri în plus pentru a beneficia de servicii în domeniul muncii și protecției sociale. Toate acestea sunt disponibile în Ghișeul unic, care activează zilnic, începând cu orele 08:00, în incinta Casei Teritoriale de Asigurări Sociale sec. Botanica, str. Burebista 108.

 

Astfel, Ghișeul unic oferă posibilitate cetățenilor să solicite, într-un singur loc, servicii publice în domeniul muncii şi protecţiei sociale, inclusiv servicii de consultanţă, şi anume: acordarea pensiilor şi altor prestaţii sociale, acordarea ajutorului social şi a serviciilor sociale, compensanții la energie, măsuri de ocupare a forței de muncă,  acordarea dizabilității, asigurarea cu articole ortopedice, reabilitare medicală şi profesională, consultanţă privind aplicarea şi respectarea de către angajatori a legislaţiei în domeniul muncii.

 

În acest sens CNAS reamintește că la data de 9 februarie curent a fost semnat Acordul de colaborare între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu instituții și structuri subordonate şi Casa Naţională de Asigurări Sociale pentru pilotarea mecanismului de prestare a serviciilor publice în domeniul muncii şi protecţiei sociale după principiul Ghişeului unic. 

 

În proiectul Ghișeu unic sunt implicate: Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul National pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Agenția Teritorială de Asistența Socială Centru și Inspectoratul de Stat al Muncii. 

Instituții:

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

598 views

The date of publishing:

20 February /2024 08:00

Domeniu:

Noutăți | Asigurare socială de stat

Tags:

activitate de munca | ghiseu unic | asigurare obligatorie de asistenta sociala

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon