Fiscal control

Lista agenților economici ce vor fi supuși controalelor fiscale în 2024 conform planului anual de control

 

Serviciul Fiscal de Stat anunță că a publicat pe pagina-web oficială  lista agenților economici ce vor fi supuși controalelor fiscale conform planului anual de control pentru perioada anului 2024, precum și Strategia de control pentru anul viitor.

Obiectivele activității de control pentru anul 2024 sunt:

  • efectuarea controalelor fiscale la contribuabilii care activează în domeniile economiei naționale evaluate cu nivel ridicat de risc de neconformare fiscală;
  • sancționarea cazurilor de încălcare fiscală pentru a încuraja conformarea voluntară și concurența loială;
  • eficientizarea sistemului de management al riscurilor prin implementarea proceselor de evaluare a materializării riscurilor stabilite pentru anul fiscal precedent, determinarea segmentelor vulnerabile și intervenția în metodologia de apreciere a scorului de risc prin ajustarea/completarea criteriilor de risc.

 

Controlul fiscal este orientat către domeniile de activitate cu risc major de neconformare fiscală și se planifică în baza criteriilor de risc.

Pentru mai multe detalii, autoritatea recomandă consultarea documentelor menționate supra, care sunt disponibile pe pagina-web a SFS, compartimentul Legislație → Acte normative.

Serviciul Fiscal de Stat încurajează contribuabilii să activeze onest și în corespundere cu legislația în domeniu.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1703 views

The date of publishing:

07 December /2023 08:01

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Tags:

control fiscal

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon