Panorama

Şedinţa Grupului în domeniul “Prevenirea și detectarea fraudelor în domeniul T.V.A.” al Organizaţiei Intra-Europene a Administraţiilor Fiscale (IOTA), 12 – 14.09.2012, Vilnius, Lituania

Acest Grup are drept scop asigurarea unui forum pentru a încuraja transferul de informaţii şi cunoştințe în domeniu între administraţiile fiscale ale membrilor IOTA, în vederea îmbunătăţirii capacităţii administraţiilor fiscale, de a preveni şi detecta frauda în domeniul T.V.A. prin schimbul de bune practici şi de experienţă, la şedințele căruia participă reprezentanți din 32 de administraţii fiscale. Ședinţa Grupului în domeniul „Prevenirea şi detectarea fraudelor în domeniul T.V.A.” a debutat cu informarea membrilor Grupului despre legislaţia privind T.V.A., cum ar fi, noile praguri ale T.V.A. şi mecanismul de taxare inversă, care au început a fi introduse în mai multe domenii. Agenda evenimentului a cuprins 3 sesiuni importante:
  1. Nou pentru fraudele vechi, de exemplu, abuzul schemelor cu metale preţioase, frauda uleiurilor de tip missing trader (comerciant lipsă) – numite şi ca fraude de tip carusel privind T.V.A., etc. Rezultatele discuțiilor urmează să constate că, apariția unui nou spectru de mărfuri, în special, a unor tipuri de active nemateriale, creează o provocare pentru administraţiile fiscale, în timp ce prezența fraudelor de tip missing trader (comerciant lipsă) pe piaţa de energie au condus la o intensificare între administraţiile fiscale ale ţărilor implicate.
  2. (Sisteme de comunicare electronic (ECS) inclusiv VoiP, precum şi experienţa ţărilor în domeniu.
  3. Tendinţele curente în organizarea crimei, care a permis de a discuta de la punctele de vedere ale investigaţiilor şi pînă la impactul spălării banilor în cadrul fraudelor de tip missing trader (comerciant lipsă).
De asemenea, delegaţiile au avut oportunitatea de a asculta ştirile de la Europol în ceea ce priveşte lucrul actual efectuat de ei în domeniul combaterii fraudei fiscale.
author icon

Anastasia Certan

Monitorul fiscal FISC.md Nr.9 2012


Instituții:

Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

2707 views

The date of publishing:

09 June /2013 20:34

Catalogul tematic

T.V.A. | Noutăți

Tags:

T.V.A

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon