News

Plățile salariale ale angajaților agenților economici a căror activitate de bază este realizarea de programe. Regimul fiscal

La 31 decembrie 2023 a expirat termenul de utilizare a facilității stabilite la art. 24 alin.(21) din Legea nr. 1164/1997 pentru punerea în aplicare a titlurilor I și II ale Codului fiscal pentru angajații agenților economici a căror activitate de bază este realizarea de programe: activităţi legate de analiza, proiectarea şi programarea sistemelor informaţionale pregătite spre utilizare: analiza necesităţilor informatice ale utilizatorilor; consultarea asupra celor mai eficiente soluţii; proiectarea, elaborarea, furnizarea şi documentarea unor programe individuale, conform comenzilor beneficiarilor concreţi; proiectarea, elaborarea, furnizarea şi documentarea unor programe de uz general; producerea de programe la comanda beneficiarului, corectarea programelor conform indicaţiilor date de utilizator.

 

În articolul Janei Griciuc „Impozitarea, începând cu 1 ianuarie 2024, a plăților salariale ale angajaților agenților economici a căror activitate de bază este realizarea de programe”, publicat în ediția din aprilie ale „monitorului fiscal FISC.md”, autorul atrage atenția, că începând cu perioada fiscală 2024, entitățile care au aplicat facilitatea prevăzută la art. 24 alin. (21) din Legea nr. 1164/1997 sunt obligate să aplice regimul fiscal general stabilit pentru sumă integrală a plăților salariale, cu acordarea scutirilor reglementate în cap. 4 ,,Scutiri şi alte deduceri” din Codul fiscal.

 

În acest sens, întru aplicarea corectă a legislației fiscale, autorul analizează cele mai importante aspecte ce țin de reținerea impozitului pe venit din plățile salariale. Explicații la acest capitol deținătorii unui abonament al „monitorului fiscal FISC.md” vor găsi în nr. 3 (87) al revistei.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

166 views

The date of publishing:

11 April /2024 08:00

Catalogul tematic

Salarizare | Noutăți fiscale

Tags:

regim fiscal | agent economic | plati salariale

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon