Case studies

icon Unele aspecte privind utilizarea ECC la încasarea avansului

Agentul economic desfășoară activități de cazare și alimentație publică. Rezervarea prealabilă a mesei pentru un anumit eveniment este posibilă cu achitarea preventivă a unui avans. Respectiv, clientul achită în numerar avans în sumă de 2000 lei. La finele evenimentului clientul achită întregul meniu consumat în suma totală de 10 000 lei, din care sumă datorată de către client constituie 8000 lei, pe care le achită în numerar sau cu card de plată. Urmează agentul economic să utilizeze echipamentul de casă și de control la încasa...

author icon

Irina Reahovscaia

author icon

Doinița Colosov

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

icon This article is intended only for subscribed users. For subscribe you need to select the subscription

I am subscriber
image

Premium Subscription

2 499 MDL

Order now
image

Electronic subscrisption

1 599 MDL

Order now
image

Electronic subscrisption

799 MDL

Order now
image

Electronic subscrisption

159 MDL

Order now

1277 views

The date of publishing:

04 April /2024 08:00

Catalogul tematic

Administrare fiscală | Noutăți fiscale | HoReCa

Tags:

aspecte fiscale | avans | incasare | ECC

1 comments

Stirbu Adrian

04 April /2024 11:31

La bonul fiscal cu pozitiile vindute si incasare de de 8000 lei, tva din care suma se va calcula si se va inregistra in registru ECC din 8000 lei sau din total de 10 000? Sar putea sa fie mai multe cote de tva.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon