News

Venituri de peste 9 mld.lei în FAOAM

Compania Naţională de Asigurări în Medicină anunță că a acumulat, în primele 9 luni ale anului curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de peste 9 mld. lei.

 

Astfel, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de peste 5, 2 mld. lei, cu 796 mil.lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depășit 188 de mill lei,  fiind în creștere cu peste 63 mil. lei comparativ cu perioada similară a anului 2022.

 

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au fost de circa 158 mil. lei, cu 53 de mil. mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

 

Totodată, transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele nouă luni ale anului curent, 3,4 mld.lei.

 

În acelaşi timp, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de circa 9,7 mld. lei, dintre care în jur de 9, 6 mil.  au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele nouă luni ale anului curent este cu peste un milliard de lei mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

363 views

The date of publishing:

09 October /2023 08:02

Domeniu:

Noutăți

Tags:

FAOAM

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon