Новости

Ce se va modifica la capitolul executarea silită a obligației fiscale din 1 ianuarie 2025

La începutul anului viitor, în temeiul prevederilor Legii nr. 214/2024 pentru modificarea unor acte normative (ce vizează politica bugetar-fiscală și vamală), în legislația fiscală vor intra în vigoare un șir de modificări ce vizează nu doar regimul de aplicare a impozitelor și taxelor, ci și modul de stingere a obligației fiscale prin executare silită.

 

Din articolul „Executarea silită a obligației fiscale: modificările puse în aplicare din 1 ianuarie 2025”, elaborat de către Igor Cebotarenco, care este publicat în ediția din decembrie a „monitorului fiscal FISC.md”, autorul subliniază că normele revizuite în domeniul executării silite au ca efect facilitarea acestui proces prin extinderea categoriilor de obligații fiscale care sunt pasibile a fi stinse în mod forțat conform modalităților prevăzute de legislația fiscală, dar și prin crearea unor condiții favorabile pentru aplicarea măsurilor de executare silită.

 

Doar deținătorii unui abonament al publicației noastre vor putea afla detalii cu privire la eliminarea unor restricții existente pentru declanșarea/efectuarea executării silite a obligației fiscale (modificările aferent art. 193 lit. d), art. 206 alin. (1) lit. b) și d) din Codul fiscal), modificarea modalității de comunicare a unor acte aferente executării silite (art. 198 alin. (5) din CF, art. 200 alin. (14)-(151) din CF) și reglementarea unor cazuri noi de suspendare a termenului de prescripție a obligației fiscale (art. 265 alin. (2) din CF).

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

1173 просмотры

Дата публикации:

09 Декабрь /2024 08:00

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon