Новости
Finanțare și mentorat pentru întreprinderile sociale
Componența Finanțare prevede oferirea finanțării pentru întreprinderile nou-înregistrate, în valoare maximă de până la 200 mii lei, acordată în 2 tranșe și finanțare nerambursabilă pentru persoanele juridice care dețin statut de întreprinderi sociale/ întreprinderi sociale de inserție la momentul aplicării la Program, valoarea maximă constituind 500 mii lei și va fi acordată în trei tranșe. Conform proiectului, finanțarea nerambursabilă nu se va acorda solicitantului, dacă acesta: Pentru a fi acceptat spre finanțare, planul de afaceri trebuie să nu fie implementat integral înainte de aplicarea la Program, să urmărească înființarea sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale/de inserție, valoarea finanțării nerambursabile să se încadrează în plafonul maxim aprobat pentru tipul de finanțare solicitat și să fie asigurată o cofinanțare de minim 10% din valoarea proiectului investițional propus, cu excepția TVA. Încă o condiție este ca întreprinderea să nu fi beneficiat anterior de ajutoare de stat pentru realizarea obiectivelor specifice similare sau procurarea de aceleași articole de investiții, propuse în cadrul planului de afaceri. Prioritate în cadrul Programului se va acorda afacerilor care: În același timp, cheltuielile eligibile în cadrul Programului se referă la investițiile materiale (utilaje și instalații de lucru; echipamente; instrumente de lucru; tehnică de calcul; materiale de construcție necesare dotării și amenajării spațiului de producere) la investiții nemateriale (obținerea standardelor; certificatelor de calitate, aplicații software) și la servicii de dezvoltare a afacerii (consultanță în domeniu de activitate desfășurat; formare profesională; marketing și publicitate). Programul se va desfășura pentru o perioadă de pilotare de 36 luni, iar costul implementării Programului se estimează la 36 mil. lei. Finanțarea activităților prevăzute conform Programului de finanțare și mentorat pentru întreprinderile sociale se va efectua din contul și în limitele alocațiilor prevăzute în bugetul de stat, inclusiv din contul asistenței financiare externe. Conform datelor, în Uniunea Europeană funcționează peste 2,8 mil. de întreprinderi în economia socială, reprezentând 10% din afacerile din UE, iar mai mult de 13,6 mil. de oameni lucrează pentru acestea, adică 6,3% din numărul total de angajați.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Счет пользователя создан успешно. Для подтверждения регистрации пройдите по подтверждающей ссылке, действительной в течение 30 календарных дней, отправленной на указанный в формуляре регистрации е-майл.
Задайте нам вопрос
Есть необходимость получить ответ на вопрос, или хочешь предложить тему для статьи, поясняющей практические аспекты деятельности? Зарегистрируйся, отправь вопрос или тему для статьи и в кратчайшие сроки получишь ответ эксперта на электронный адрес или в профиле на странице.
Е-майл *
Заказать услугу по телефону
Введите правильные данные и вскоре с вами свяжется оператор
Имя *
Фамилия *
Е-майл *
Телефон *
Отзыв
Для отслеживания статуса обработки отправленного отзыва, рекомендуем зарегистрироваться на странице. Таким образом ответ, отправленный Вам периодическим изданием «Monitorul Fiscal FISC.md» сохранится и отразится в Вашем профиле. В случае отправки отзыва без регистрации, ответ будет отправлен на ваш е-майл.
Е-майл *
Уважаемый пользователь
Для дальнейшего улучшения качества и доступности поставленных посредством сайта услуг, просим оставить отзыв.
840 просмотры
Дата публикации:
15 Март /2022 07:58
Catalogul tematic
Новости
Ключевые слова
intreprindere sociala | finantare | mentorat | proiect hotarire guvern
0 комментарии
Только для пользователей зарегистрированные и авторизованные обладают право публиковать комментарии