Новости
Legea achizițiilor sectoriale, publicată
Legea nu se aplică contractelor de achiziții sectoriale atribuite în scopul revânzării sau închirierii către terți, cu condiția că entitatea contractantă nu beneficiază de un drept special sau exclusiv de a vinde sau de a închiria obiectul unor asemenea contracte, iar alte entități au libertatea de a-l vinde sau de a-l închiria în aceleași condiții ca și entitatea contractantă.
De asemenea, legea nu se aplică în cazul contractelor de achiziții sectoriale și concursurilor de soluții pe care entitățile contractante le atribuie sau le organizează în alte scopuri sau pentru desfășurarea unor astfel de activități în afara Republicii Moldova în condiții care nu implică exploatarea unei rețele pe teritoriul RM.
Contractele care au ca obiect două sau mai multe tipuri de achiziție reglementate de această lege se atribuie în conformitate cu dispozițiile aplicabile pentru tipul de achiziție ce caracterizează obiectul principal al contractului. În cazul contractelor mixte care au ca obiect atât servicii sociale și alte servicii specifice cât și alte servicii, precum și în cazul contractelor mixte care au ca obiect atât servicii, cât și bunuri, obiectul principal se determină în funcție de cea mai mare valoare estimată a serviciilor sau a bunurilor respective.
Entitatea contractantă atribuie contractul de achiziții de bunuri, lucrări sau servicii prin următoarele proceduri: licitație deschisă; licitație restrânsă; proceduri de negociere; dialog competitiv sau parteneriat pentru inovare. Totodată, entitatea contractantă are dreptul să utilizeze ca tehnici și instrumente specifice de atribuire a contractelor de achiziții sectoriale acordul-cadru; sistemul dinamic de achiziții; licitația electronica și cataloagele electronice.
Înainte de inițierea procedurii de atribuire, entitatea contractantă are dreptul de a organiza consultări ale pieței în vederea pregătirii achiziției și pentru a informa operatorii economici cu privire la planurile de achiziție și cerințele avute în vedere în legătură cu acestea.
Entitatea contractantă este obligată să publice în Buletinul achizițiilor publice un anunț de intenție privind achizițiile preconizate, iar în cazul achizițiilor sectoriale finanțate din fondurile Uniunii Europene și/sau din unul dintre statele membre ale UE anunțul de intenție va fi publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Legea intră în vigoare la expirarea termenului de 12 luni de la data publicării acesteia.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Счет пользователя создан успешно. Для подтверждения регистрации пройдите по подтверждающей ссылке, действительной в течение 30 календарных дней, отправленной на указанный в формуляре регистрации е-майл.
Задайте нам вопрос
Есть необходимость получить ответ на вопрос, или хочешь предложить тему для статьи, поясняющей практические аспекты деятельности? Зарегистрируйся, отправь вопрос или тему для статьи и в кратчайшие сроки получишь ответ эксперта на электронный адрес или в профиле на странице.
Е-майл *
Заказать услугу по телефону
Введите правильные данные и вскоре с вами свяжется оператор
Имя *
Фамилия *
Е-майл *
Телефон *
Отзыв
Для отслеживания статуса обработки отправленного отзыва, рекомендуем зарегистрироваться на странице. Таким образом ответ, отправленный Вам периодическим изданием «Monitorul Fiscal FISC.md» сохранится и отразится в Вашем профиле. В случае отправки отзыва без регистрации, ответ будет отправлен на ваш е-майл.
Е-майл *
Уважаемый пользователь
Для дальнейшего улучшения качества и доступности поставленных посредством сайта услуг, просим оставить отзыв.
1254 просмотры
Дата публикации:
30 Июнь /2020 08:00
Catalogul tematic
Новости
Ключевые слова
achizii publice | achzitii sectoriale | legea nr.74 | monitorul.fisc.md
0 комментарии
Только для пользователей зарегистрированные и авторизованные обладают право публиковать комментарии