Электронные услуги
Documentul electronic: crearea, semnarea, verificarea autenticității semnăturii
Cu toate acestea, din diferite motive, obiective și subiective, nu toți contribuabilii utilizează documentul electronic. Astăzi începem publicarea unui set de articole ce vin în sprijinul persoanelor ce preconizează (sau sunt obligate) să implementeze acest tip de documente și ]npreun[ vom parcurge primii 7 pași.
Partea 1. Transformarea documentului din format Word sau Excel în format PDF
Pentru semnarea unui document electronic este necesar inițial de a asigura transformarea acestuia din format Word sau Excel în format PDF – o procedură simplă și care nu necesită aplicații suplimentare, decât cele instalate în calculator de Microsoft Office (adică Word, Excel, PDF). Important este faptul că opțiunea de convertire a documentului în formatul PDF există doar de la versiunea Microsoft Office 10 și mai nou. Pentru versiuni mai vechi, va fi necesar descărcarea aplicațiilor adiționale sau identificarea acestora cu utilizarea online.
Pașii de transformare a documentului electronic dintr-un format în altul sunt următorii:
-
crearea documentului electronic în Word sau Excel;
-
salvarea documentului în formatul creat. Metoda de salvare a unui fișier în calculator nu va fi descrisă, fiind deja cunoscută de majoritatea utilizatorilor de calculator;
-
accesarea opțiunii „Fișier” („Файл”), apoi „Salvare ca” („Сохранить как”), din același fișier deschis în Word sau Excel.
4. Indicarea mapei în care se va salva fișierul pe calculator.
5. Selectarea formatului PDF din celula „Tipul fișierului” („Тип файла”).
6. Accesarea opțiunii „Salvează” („Сохранить”), pentru salvarea fișierului în format În procesul de salvare a fișierului în format PDF se va deschide aceeași mapă în care s-a salvat anterior fișierul în format Word sau Excel. Se recomandă de a nu modifica denumirea fișierului și mapa în care se va salva, pentru identificarea rapidă a acestuia.
7. Astfel, se vor forma două fișiere, cu aceeași denumire – unul în format Word sau Excel, altul – în format PDF.
Va urma.
Учреждения:
Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Счет пользователя создан успешно. Для подтверждения регистрации пройдите по подтверждающей ссылке, действительной в течение 30 календарных дней, отправленной на указанный в формуляре регистрации е-майл.
Задайте нам вопрос
Есть необходимость получить ответ на вопрос, или хочешь предложить тему для статьи, поясняющей практические аспекты деятельности? Зарегистрируйся, отправь вопрос или тему для статьи и в кратчайшие сроки получишь ответ эксперта на электронный адрес или в профиле на странице.
Е-майл *
Заказать услугу по телефону
Введите правильные данные и вскоре с вами свяжется оператор
Имя *
Фамилия *
Е-майл *
Телефон *
Отзыв
Для отслеживания статуса обработки отправленного отзыва, рекомендуем зарегистрироваться на странице. Таким образом ответ, отправленный Вам периодическим изданием «Monitorul Fiscal FISC.md» сохранится и отразится в Вашем профиле. В случае отправки отзыва без регистрации, ответ будет отправлен на ваш е-майл.
Е-майл *
Уважаемый пользователь
Для дальнейшего улучшения качества и доступности поставленных посредством сайта услуг, просим оставить отзыв.
1956 просмотры
Дата публикации:
27 Июль /2021 08:00
Catalogul tematic
Новости
Ключевые слова
creare | document electronic | monitorul.fisc.md
0 комментарии
Только для пользователей зарегистрированные и авторизованные обладают право публиковать комментарии