Разное
Cum îi determină managerii pe angajații buni să plece din compani
Șefii care se plâng că le pleacă angajații cei mai buni din companie trebuie să nu uite că în cele mai multe cazuri oamenii nu părăsesc joburi, ci îi părăsesc pe manageri. Însă acest lucru ar putea fi evitat, este necesară doar o nouă perspectivă și puțin efort din partea managerului. Iată câteva motive pentru care angajații hotărăsc să plece din companii din cauza șefilor.
Își extenuează oamenii
Nimic nu îi surmenează mai mult pe angajați decât munca peste program. Este atât de tentant să forțezi limitele angajaților încât managerii cad de multe ori în această capcană. Însă în astfel de situații angajații se simt pedepsiți, iar asta nu îi face să devina mai productivi, potrivit Business Insider, citat de Wall-street.ro.
Un studiu recent realizat de Universitatea Stanford arată că productivitatea pe oră scade brusc atunci când săptămâna de muncă are mai mult de 50 de ore, și se agravează și mai tare la 55 de ore pe săptămână.
Dacă chiar trebuie să crești volumul de muncă al angajaților talentați, trebuie sa le crești și statutul. Oamenii talentați vor accepta să muncească mai mult, însă nu pentru mult timp, dacă jobul îi sufocă. Măririle și promovările pot fi căi eficiente de a-i motiva să muncească mai mult.
Nu recunosc contribuția angajaților și nu oferă recompense
Managerii trebuie să comunice constant cu angajații pentru a afla ce își doresc. În cazul unora poate fi vorba despre o mărire, alții își doresc o recunoaștere publică a meritelor. Ulterior, managerii trebuie să își recompenseze oamenii pentru o sarcina îndeplinită cu succes. În cazul celor mai performanți angajați, aceste recunoașteri ar trebui să se întâmple frecvent, dacă managerii vor să facă lucrurile corect.
Nu le pasă de angajații lor
Mai bine de o jumătate dintre oamenii care își dau demisia susțin ca o fac din cauza relației pe care au avut-o cu șeful direct. Din acest motiv companiile trebuie să se asigure că managerii știu să echilibreze profesionalismul cu umanitatea.
În companiile care reușesc sa facă acest lucru, șefii sărbătoresc succesul angajaților, empatizează cu cei aflați în momente grele, și vin cu provocări. Este imposibil să lucrezi opt ore pe zi în plus pentru cineva care simți că nu se implică și căruia nu îi pasă de nimic altceva în afară de volumele de producție.
Nu își respectă angajamentele
Atunci când promiți unor oameni ceva te afli pe o linie fina între a face acele persoane fericite sau a le vedea cum pleacă din companie. Când te ții de o promisiune crești în ochii angajaților tăi pentru că le demonstrezi ca ești de încredere și ai onoare, două calități foarte importante pentru un lider. Însă dacă nu te ții de angajament oamenii vor crede despre tine ca ești nepăsător și lipsit de respect.
Angajează și promovează oamenii nepotriviți
Angajații buni și muncitori își doresc să aibă colegi asemenea lor. Însa în momentul în care managerii nu fac efortul de a angaja oameni buni, angajații buni devin demotivați în preajma acestora.
via | contabilsef.md
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
3648 просмотры
Дата публикации:
05 Август /2015 12:30
Catalogul tematic
Новости
Ключевые слова
determina | managerii | angajat | plece din compani
0 комментарии
Только для пользователей зарегистрированные и авторизованные обладают право публиковать комментарии