Разное
Frank Kohl-Boas: Cel mai bun antidot pentru frică e educaţia - Fiecare lider trebuie să arate respect angajaţilor
Odată ce-l întâlneşti pe Frank Kohl-Boas vei realiza că nu este doar directorul de HR al Google pentru Europa de Nord-Vest, Centrală şi de Est, ci şi o persoană care ar putea să-ţi schimbe modul în care percepi lucrurile, atât în ceea ce priveşte cum ar trebui să arate un mediu de lucru sănătos, cât şi viaţa de zi cu zi.
Revista CARIERE a avut ocazia să stea de vorbă cu el, iar în cadrul întâlnirii am dezbătut subiecte precum: respectul reciproc dintre angajator şi angajat, cum arată un candidat potrivit pentru Google, importanţa competenţelor digitale într-o lume dominată de tehnologie, dar şi despre cât de important este să vrei să-ţi depăşeşti limitele.
Ne-am întâlnit la sediul Google din Bucureşti, care este o versiune în miniatură a ceea ce vezi prin pozele cu birourile de pe-afară ale gigantului IT. Aranjarea e făcută în aşa fel încât spaţiul de relaxare (cu masă de ping-pong) continuă de la sine cu cel în care angajaţii mănâncă împreună, iar birourile combină ideal ideea de open-space cu intimitatea.
Frank Kohl-Boas mă întâmpină cu o strângere caldă de mână şi cu un zâmbet prietenos – aşa că mă relaxez total. După o scurtă trecere în revistă a temelor pe care vreau să le abordez, apăs pe butonul REC.
Lecţii de leadership într-o fabrică de cârnaţi
Frank Kohl-Boas ne-a povestit că şi-a început cariera într-o fabrică de cârnaţi din Germania, ţara lui natală, unde a învăţat o lecţie importantă legată de leadership, de ce ar trebui să însemne muncă pentru fiecare dintre noi şi de cât de important e respectul reciproc între angajat şi angajator.
Acolo existau şi oameni care nu aveau studii, dar erau foarte muncitori. Şi erau foarte mândri de ceea ce făceau în fiecare zi, de ceea ce realizau, de produsul final. Nu cred că se gândeau la câţi bani câştigă pe oră, ci era vorba de respectul pe care îl aveau pentru munca depusă, ne-a povestit directorul regional de HR al Google.
El încearcă să transmită mai departe aceste concluzii deghizate în lecţii de viaţă şi le cere angajatorilor să arate mai mult respect fiecărui individ care face parte din compania respectivă. Şi dacă aceştia vor face aşa, atunci vor fi răsplătiţi şi vor primi înapoi loialitate din partea subalternilor.
Sarcina oricărui lider al fiecărei organizaţii este să construiască siguranţa psihologică care să îi permită încrederii să se instaleze, a subliniat Frank Kohl-Boas, adoptând tonul unui om trecut prin viaţă, dar care reuşeşte să-şi menţină aprinsă vălvătaia din ochi.
Pot părea doar vorbe de goale, dar nu e nici pe departe aşa. Cu toate că nu gesticulează mai fervent că până acum, ceva îmi spune că omul care stă în faţă mea – şi care are o experienţă vastă – are aceste valori impregnate în ADN-ul sau. Respiră leadership, cu alte cuvinte.
Îi povestesc că, din păcate, aspectele punctate de el nu se regăsesc la toate companiile româneşti. Poate că din cauza ideologiei comuniste, încă adânc înfiptă în unii dintre noi, poate din alte motive. Şi îndrăznesc să îl întreb ce crede despre mantra „trebuie să faci ce-ţi place” şi dacă nu cumva totul, până la urmă, se rezumă doar la bani.
Mai multe citește aici.
via | www.cariereonline.ro
1685 просмотры
Дата публикации:
28 Март /2017 09:54
Catalogul tematic
Новости
Ключевые слова
angajatori | angajati | tehnologii | Google | Leadership | administrare
0 комментарии
Только для пользователей зарегистрированные и авторизованные обладают право публиковать комментарии