Новости
„Prețul cel mai mic” ar putea să nu mai fie criteriu decisiv în cadrul achiziților publice
Criteriul cel mai mic preț ar putea să nu mai fie utilizat în mod separat în calitate de criteriu unic sau decisiv în cadrul procedurilor de achiziții publice, acesta va fi suprapus cu alte criterii, care la rândul lor vor avea o pondere cumulativă cel puțin tot atât de mare. Măsura este prevăzută în proiectul de lege cu privire la modificarea unor acte normative (facilitarea activității mediului de afaceri / pachetul dereglementare 4).
Proiectul prevede completarea art. 26 Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice cu o prevedere nouă conform căreia criteriul ce se referă la prețul cel mai mic va fi subsidiar și se va utiliza în cumul cu criteriile: cel mai bun raport calitate-preţ / cel mai bun raport calitate-cost sau în calitate de criteriu de atribuire suplimentar.
Totodată, în cazul aplicării criteriilor de atribuire cel mai bun raport calitate-preţ / cel mai bun raport calitate-cost, ponderea maximă pe care elementul de preț o are în cadrul criteriului de atribuire a contractului de achiziții publice/acordului-cadru este de 50% pentru orice tip de achiziție.
În același timp, în cazul contractelor de achiziție de bunuri, autoritatea contractantă ar putea să nu fie obligată să publice în prealabil un anunț de participare dacă organizează procedurile de negociere pe o platformă electronică administrată de o bursă de mărfuri.
Proiectul mai prevede că în cazul achiziției publice de bunuri sau servicii, o ofertă prezintă un preț semnificativ mai scăzut în comparație cu ofertele altor ofertanți dacă prețul ofertat este cu cel puțin 20% mai mic decât prețul mediu de piață pentru bunuri/servicii de categorie și calitate similară. Intervenția dată are ca scop soluționarea problemei abuzurilor și practicilor de concurență neloială în achizițiile publice, în special situațiile în care ofertanții obțin contracte datorită prețului excesiv de scăzut.
Pachetul de dereglementare nr. 4 poate fi consultat aici până la 28 august curent.
Учреждения:
Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Счет пользователя создан успешно. Для подтверждения регистрации пройдите по подтверждающей ссылке, действительной в течение 30 календарных дней, отправленной на указанный в формуляре регистрации е-майл.
Задайте нам вопрос
Есть необходимость получить ответ на вопрос, или хочешь предложить тему для статьи, поясняющей практические аспекты деятельности? Зарегистрируйся, отправь вопрос или тему для статьи и в кратчайшие сроки получишь ответ эксперта на электронный адрес или в профиле на странице.
Е-майл *
Заказать услугу по телефону
Введите правильные данные и вскоре с вами свяжется оператор
Имя *
Фамилия *
Е-майл *
Телефон *
Отзыв
Для отслеживания статуса обработки отправленного отзыва, рекомендуем зарегистрироваться на странице. Таким образом ответ, отправленный Вам периодическим изданием «Monitorul Fiscal FISC.md» сохранится и отразится в Вашем профиле. В случае отправки отзыва без регистрации, ответ будет отправлен на ваш е-майл.
Е-майл *
Уважаемый пользователь
Для дальнейшего улучшения качества и доступности поставленных посредством сайта услуг, просим оставить отзыв.
1027 просмотры
Дата публикации:
18 Август /2023 07:59
Catalogul tematic
Новости
Ключевые слова
achizitii publice | preţuri
0 комментарии
Только для пользователей зарегистрированные и авторизованные обладают право публиковать комментарии