12
03 2015
786

Ambasadorul Turciei: „Investiţiile şi volumul schimburilor comerciale cu Moldova trebuie să crească”

Investiţiile şi volumul schimburilor comerciale cu Moldova trebuie să crească. Declaraţia aparţine ambasadorului Turciei la Chişinău, Mehmet Selim Kartal, la întrevederea cu premierul Chiril Gaburici.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind intensificarea cooperării moldo-turcă, fiind punctată necesitatea ratificării, cât mai curând, a Acordului de comerţ liber dintre Republica Moldova şi Turcia, semnat la 11 septembrie 2014.

Apreciem foarte mult dialogul şi relaţiile bine stabilite între ţările noastre. Aş vrea să avem o colaborare cât mai activă pentru a crea condiţii favorabile investitorilor turci în Republica Moldova, a subliniat şeful Executivului.

Ambasadorul turc a declarat că Guvernul de la Ankara este deschis pentru iniţierea cooperării în diverse domenii. Republica Moldova are un potenţial mare de a atrage cât mai mulţi investitori turci. Turcia va continua să investească, deoarece R.Moldova dispune de specialişti calificaţi şi de forţă de muncă eficientă. Deosebit de atractivă este pentru investitorii turci şi poziţia geografică a Moldovei, distanţa dintre cele două ţări fiind mică, a remarcat diplomatul turc.

Din iunie 2014, moldovenii care deţin un paşaport simplu sau biometric valabil, pot intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul Turciei, fărăr viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Mehmet Selim Kartal are mandat de ambasador la Chişinău începând cu 1 ianuarie 2012.

via | www.tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.