29
10 2013
1883

Important! Instrucţiunea cu privire la modul de actualizare a datelor cadastrale în vederea susţinerii sistemului de impozitare

Stimați cititori, vă informăm că în Monitorul Oficial nr. 238-242 din 25.10.2013 a fost publicată Instrucţiunea cu privire la modul de actualizare a datelor cadastrale în vederea susţinerii sistemului de impozitare(în continuare Instrucțiune). Conform Instrucțiunii actualizarea datelor cadastrale este de fapt reînnoirea informaţiei juridice şi tehnice referitoare la bunurile imobile înregistrate în cadastrul bunurilor imobile. Evident că acestă actualizare presupune, în unele cazuri, și recalcularea valorii estimate a bunului imobil necesare în scopul impozitării. Conform acesteia actualizarea datelor cadastrale poate fi efectuată la:
  • initiativa oficiilor cadastrale teritoriale în cazurile:
  • cererea titularului de drepturi dacă au intervenit modificări la:
  • iniţiativa autorităţii publice în rezultat la:
În termen de 10 zile după actualizarea datelor cadastrale, oficiul cadastral teritorial actualizează valoarea estimată a bunului imobil în scopul impozitării. Actualizarea valorii estimate a bunului imobil (recalcularea valorii estimate a bunului imobil utilizată în scopul impozitării) se efectuează după actualizarea datelor cadastrale, în cazurile: În termen de 10 zile după încheierea trimestrului gestionar, Î.S. „Cadastru” sistematizează informaţia despre toate bunurile imobile la care au fost actualizate datele cadastrale şi le prezintă Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Evident că informația prezentată conține și date referitoare la valoarea estimată a bunului imobil în scopul impozitării şi data ultimei actualizări.

via www.contabilsef.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.